Voertaal Nederlands
Docent Prof. dr. J. Schaafsma
ECTS 6
Tentamenvorm Schriftelijk tentamen, individueel paper
Recensie (2018-2019)
Wat vond je van het vak?

Communicatie in Organisaties vond ik het interessantste vak van het eerste semester. Mevrouw Schaafsma legt alles heel duidelijk uit en beantwoord alle vragen. Je mag geen laptop of mobieltjes gebruiken in haar colleges, maar dit vond ik zelf erg fijn. Door alles op papier te schrijven onthoud je het beter en is je aandacht beter bij de stof.

Studielast:

De studielast voor het tentamen is prima, als je gewoon de stof leert haal je het makkelijk. De studielast voor de paper is een stuk meer, omdat het van hele hoge kwaliteit moet zijn. Misschien zelfs té hoog voor een eerstejaars student. Je moet er gewoon even goed voor gaan zitten en vooral op tijd beginnen.

Positief:

Hele interessante colleges, de docent staat open voor vragen en weet waar ze het over heeft.

Minder positief:

De paper, dat is het onderdeel waar veel mensen op onderuit gaan en daardoor het vak opnieuw moeten volgen. Dat komt ook omdat je het paper niet kan herkansen en je bij een onvoldoende niet eens het tentamen mag maken.

Recensie (2017-2018)
Wat vond je van het vak?

Ik vond het een leuk vak met erg interessante stof. Het niveau van het paper was alleen te moeilijk voor een eerstejaars student naar mijn mening.

Studielast:

De studielast was overal het algemeen prima, alleen voor het paper was erg veel tijd en energie nodig.

Positief:

De stof was erg interessant, de colleges zijn in ieder geval niet saai.

Minder positief:

Het verwachte niveau is bij het paper veel te hoog voor een eerstejaars student. Je leert in het eerste semester van je eerste jaar net hoe je papers moet gaan schrijven en je krijgt meteen al het moeilijkste paper van de hele bachelor. Beetje krom vind ik

Recensie (2017-2018)
Wat vond je van het vak?

Ik vind het een boeiend vak. De stof was heel erg interessant. Je moet wel je schouders eronder zetten, omdat het wel een moeilijk vak is. Ook weet de docent waar ze over praat en dat is erg fijn.

Studielast:

Ik vond het wel meevallen. Omdat de stof goed wordt uitgelegd is het tentamen goed te leren. Het paper is wel een pittige opgave, maar ook goed te doen binnen de uren die je hebt.

Positief:

De uitleg van de docent en de stof is erg interessant.

Minder positief:

Je moet alles met de hand schrijven, wat soms best wel veel is. Je mag geen elektronische spullen gebruiken tijdens het college. Dit is niet altijd fijn, maar wel goed voor je aandacht voor het college.
Daarnaast vond ik de werkcolleges over schrijfvaardigheid niet heel erg nuttig.

Recensie (2017-2018)
Wat vond je van het vak?

Ik vond CiO het meest interessante vak uit het 1e semester, omdat er veel verschillende thema’s en theorieën in de colleges behandeld werden. Mevrouw Schaafsma presenteerde de colleges op een heel boeiende manier. Ook was het altijd welkom om tijdens de colleges vragen te stellen, die mevrouw Schaafsma steeds heel duidelijk kon beantwoorden.

Studielast:

Ik vond de studielast niet te hoog, ook al werden er hoge eisen aan het paper gesteld. Als je voor een goede eerste versie van het paper zorgt en de feedback nauwkeurig verwerkt, is het paper echter wel te halen. Daarnaast was ook het tentamen binnen een tot twee weken goed voor te bereiden. Ik vond het wel belangrijk om tijdens de colleges steeds aantekeningen te maken en de colleges achteraf meteen bij te werken.

Positief:

Ik vond mevrouw Schaafsma een hele goede docent, die duidelijk heel veel kennis over haar vak heeft. Ook vond ik het goed, dat mevrouw Schaafsma in het eerste college heel duidelijk alle eisen heeft gepresenteerd aan die je voor dit vak moet voldoen. Als je er goed op let dat je aan al deze eisen voldoet, is het vak in één jaar te halen.

Minder positief:

Ik vond het minder positief dat we tijdens het college geen laptops en andere technische hulpmiddelen mochten gebruiken. Toch vind ik dat mevrouw Schaafsma gelijk heeft, dat je de stof beter verwerkt als je de aantekeningen op papier maakt.

Recensie (2017-2018)
Wat vond je van het vak?

Het vak zelf vond ik erg interessant en ik vond dat mevrouw Schaafsma op zeer boeiende wijze kon vertellen. Hoewel dit college erg lang duurde (3 uur op woensdagavond),  was er voor mij nooit een moment van verveling tijdens haar colleges.

Studielast:

De studielast viel op zich mee. Het enige was nogal heftig was, was het paper waar je verplicht een 6 of hoger voor moest halen om te kunnen deelnemen aan het tentamen. De paper moest aan strenge eisen voldoen en zowel mevrouw Schaafsma als de andere beoordelaars nemen niet gauw genoegen met je werk. Echter, als je alle feedback goed verwerkt en je steekt er genoeg tijd in is deze paper niet onmogelijk om te halen. Voor het tentamen was de stof erg veel, maar er werden op het tentamen geen heel gedetailleerde vragen gesteld, waardoor deze goed te doen was.

Positief:

Ik vond de lesstof ontzettend interessant en ik vond dat mevrouw Schaafsma alles op een leuke wijze kon vertellen. Daarnaast ben ik blij dat ik zoveel moeite heb moeten steken in mijn paper, omdat schrijfopdrachten van andere vakken me nu veel makkelijker af gaan.

Minder positief:

Ik vond het vervelend dat je tijdens CIO geen laptop mocht gebruiken om aantekeningen te maken, omdat je zoveel aantekeningen moest maken dat je handen gewoon zeer gingen doen van het schrijven. Echter, hierdoor heb ik wel veel van de stof onthouden, wat het leren voor het tentamen makkelijker maakte.

Recensie (2017-2018)
Wat vond je van het vak?

Communicatie in Organisaties is een divers en daardoor ook interessant vak. Elke week wordt er een ander onderwerp behandeld, en dat zorgt er ook voor dat de stof niet gaat vervelen. Juliette Schaafsma is echter wel een veeleisende docent. Ze vraagt je volledige aandacht tijdens colleges en bij het nakijken van het paper zal ze niet mild zijn. Dit zorgt er wel voor dat je aan het einde van het vak daadwerkelijk de stof beheerst. Al met al vond ik CiO het leukste vak uit mijn eerste jaar.

Studielast:

De studielast voor dit vak ligt hoger dan bij andere eerstejaars vakken. Er gaat veel tijd en energie zitten in het schrijven van de paper, die met een 6 of hoger beoordeeld moet worden om door te mogen gaan met het vak. Wanneer je een van de gelukkigen bent die het paper heeft gehaald, kost het leren van de tentamenstof ook veel tijd. Het fijne is dat de stof van CiO erg interessant is, dus het leren je wat makkelijker af zal gaan.

Positief:

Juliette Schaafsma kan als de beste colleges geven. Ze zorgt ervoor dat iedereen er met zijn aandacht bij blijft, ook door middel van het verbieden van elektronische apparatuur. Ook staat ze altijd open voor vragen, tijdens of na het college. Dit zorgt ervoor dat de colleges erg interactief zijn. Verder wordt er elke week een ander onderwerp besproken, waardoor de stof niet langdradig wordt. Het tentamen is goed te maken als je opgelet hebt bij colleges.

Minder positief:

Het paper wordt erg streng nagekeken. Ook zijn de docenten absoluut niet terughoudend in het feedback geven van je paper, waardoor je af en toe door alle kruizen en strepen het licht niet meer ziet. Dit kan voor sommige studenten erg demotiverend zijn. CiO is voor veel (ouderejaars) studenten een enorm struikelblok in de bachelor CIW.

Recensie (2017-2018)
Wat vond je van het vak?

Ik vond Communicatie in Organisaties (CiO) een heel interessant vak. Elke week werd er een nieuw onderwerp behandeld. Mevrouw Schaafsma legt duidelijk uit, maar is wel streng op het gebied van elektronische apparatuur.  Laptops en mobiele telefoontjes zijn verboden in haar colleges. Verder mag je ook niet te laat komen.

Studielast:

De studielast was best groot. Voor dit vak schrijf je een paper waar je heel lang mee bezig bent. Niet veel mensen halen uiteindelijk een voldoende voor deze paper. Dit betekent dat je het tentamen niet mag maken.  Wanneer je de paper wel gehaald hebt, ben je nog best lang bezig om het tentamen voor te bereiden. Wanneer je het paper hebt gehaald, kan je maar beter goed leren voor het tentamen, want als je die niet haalt moet je het jaar daarna opnieuw het paper schrijven en voor het tentamen leren. Dit vak neemt dus aardig wat uren in beslag.

Positief:

Ik vond de stof erg interessant. De docent legt op een heel duidelijke manier uit. Je mag niet met je laptop typen, maar je kunt goed alles meeschrijven. De docent neemt daarom ook de tijd zodat je alles mee kan schrijven. Verder is het niveau van deze cursus erg hoog en ik heb het idee dat ik hier veel nieuwe dingen heb geleerd.  Verder was het tentamen heel erg makkelijk als je had geleerd.

Minder positief:

Ik vond dat de beoordeling van het paper nogal streng was. De docent gaf aan het begin van de cursus al aan: ‘De lat ligt hoog, en u zult moeten springen’. Ik denk dat de lat net iets te hoog ligt. Verder heb ik geen negatief commentaar op dit vak.

0

Start typing and press Enter to search