In Uncategorized

Vaak is het zo dat we als menselijke wezens ná een voldaan jaar evalueren over de zaken die het afgelopen jaar zijn voorgevallen. Er zijn dingen die ons een doorn in het oog waren, maar de dingen die perfect zijn gegaan worden als mooie herinneringen in ons cognitieve brein opgeslagen.

Het nieuwe Flowbestuur, waar ik trots deel van uit maak, begint eigenlijk aan een jaar waarvan we nog niet kunnen zeggen of dit ons in de toekomst een voldaan gevoel zal geven. Desalniettemin zal ik jullie niet teleurstellen: samen met Rik, Veerle en Yannick heb ik al een bescheiden historie in de boeken van Flow weten te plaatsen. Ik zal jullie niet langer in spanning houden en het geheim wat wij in ons dragen stap voor stap onthullen…

1 mei 2010: De dag waarop het allemaal begon. Verenigingen die in contact met de UvT staan lieten van zich horen. Allen hadden nieuwe kandidaatsbesturen nodig, zo ook Flow. Ik gaf in mijn destijdige Melmac bestuur aan dat wij als studentenkorfbalvereniging ook maar eens aan de slag moesten. Het duurde allemaal iets langer dan mijn geduld wilde.
Terwijl het einde van mijn ‘voldane jaar’ naderde, miste ik juist dat spetterende woord dat zo geweldig moest zijn volgens voorgaande bestuurders. Om die reden besloot ik hoe dan ook een voorzitter te worden in een volgend college jaar. Ook de bestuursvacature van Flow arriveerde inmiddels bij mij en bij Melmac was nog steeds niets over een nieuw bestuur bekend.

10 mei 2010: Deadline van opgave bestuur Flow. Impulsiviteit en ambities hadden de overhand, ik gaf me op als kandidaatsvoorzitter van Flow.

Later die maand mocht ik op gesprek bij het voormalige bestuur. Ze vroegen of vice-voorzitter ook niet wat voor me was. Daarvoor ben ik Rik nog steeds eeuwig dankbaar, want gmail is nog steeds niet mijn beste vriend, laat staan dat ik een computer kan opschonen. Enfin, vice-voorzitter zat en zit niet in mijn genen en met al wat mogelijk aan bestuurservaring op zak bleef ik bij mijn besluit om te solliciteren als voorzitter van Flow. Ook sprak ik die week met mijn mede sollicitanten Veerle, Rik en Leo af in de FoodPlaza om het eten naar Flow te doen smaken.

Een dag in juni 2010: Bekendmaking van het kandidaatsbestuur. Ja, we waren het geworden. De bekendmaking voor mij en Veerle was op het terrasje bij de Esplanade met alle andere vriendinnetjes erbij. Ook Rik was bekroond en wel tot vice-voorzitter, maar dat mocht de pret niet drukken. Helaas konden de smaakvolle plannen uit de FoodPlaza niet worden voortgezet, want Leo en ook Marlies werden niet gekozen. Wél kregen we een held uit de trukendoos van Flow toegewezen als penningmeester: Yannick. Dit was niet wat we direct verwacht hadden, maar zoals ook nu blijkt: deze held telt niet alleen iedere dag het kluisje, maar heeft zelfs de Flow computers uit het stenentijdperk getild.

Eind juni: de eerste kandidaatsbestuursvergadering. Ik denk dat ik hier vrij eerlijk over mag zijn. Dit was de ergste vergadering uit mijn volledige carrière. Iedereen had wilde plannen en ik kon er als leider niet eens meer bovenuit komen. Achteraf gniffelen we hier alle vier natuurlijk heel hard om.

8 september 2010: ALV Flow. Met een enorme opkomst bij de ALV konden we met een goed gevoel als nieuw bestuur aan de constitutieborrel beginnen. Doordat we het voor elkaar hadden weten te krijgen bij iedere constitutieborrel van een andere vereniging in vol ornaat aanwezig te zijn, waren ook bijna alle besturen bij onze borrel aanwezig. Zo heeft Front met ons gedronken op een goede samenwerking, ESN gaf ons een boter kaas en eieren spel met shotglaasjes, Media Vita wist niet hoe snel ze de biertjes weg moesten krijgen en met Asset MA werden zelfs nummers uitgewisseld. Als dat geen goed begin was…

Inmiddels zijn we alle vier vaker op de Flowkamer dan we hebben durven te dromen. Het verloopt allemaal nog wat chaotisch en hier en daar moeten we wat wennen, maar als huidige voorzitter durf ik luid te roepen dat onze start als bestuur van Flow ogen doet knipperen. Ook wil ik Veerle, Rik en Yannick nu al bedanken voor de 100% inzet die zij tot nu toe getoond hebben! Ik zie er naar uit om boekdeel 2 voor jullie te gaan schrijven!

– Mirna van Herk, voorzitter Flow 2010-2011