In Uncategorized

Als ik de lentekriebels krijg…

Ah, het is weer lente! De zon begint weer voorzichtig te schijnen en de bomen veranderen langzaam van kaalbruin in levendig groen. Het is gedaan met de sneeuw, ten minste daar gaan we vanuit. Hier in dit Nederland weet je het natuurlijk maar nooit; voor je het weet verruil je je korte broek weer voor een skipak en glühwein, maar laten we daar voor het gemak maar even niet vanuit gaan. Het is weer lente! Zonnebril uit de kast en gaan!

Een van de eerste dingen die ik doe bij mooi weer is op een terrasje zitten. Bij een beetje zon is dat bij mij dan ook vaak prioriteit nummer 1. Soms niet altijd met het gewenste resultaat helaas. Ik blijf namelijk al twee jaar steken op een vak waarbij je een opdracht moet uitvoeren in een veel te klein hokje ergens op de universiteit. Je raadt het al, dan is er één ding wat je veel beter kant doen: terras! Ik heb besloten mijn leven te beteren en dit jaar toch echt dat vak te halen, maar de verleidingen beginnen nu weer te komen…

De lente is ook weer het seizoen waarin de mooie feestjes beginnen. Want ook daar is onze voorzitter af en toe wel eens te vinden. Tilburg Zingt en Koninginnedag (of Koningsdag, wat moet ik zeggen?) bijvoorbeeld. Dit wordt overigens de eerste keer dat ik überhaupt Koninginnedag vier. Voorgaande jaren zijn helaas aan mij voorbij gegaan, maar dat gaan we dit jaar natuurlijk even inhalen! Van mij mag het altijd wel lente zijn! Ik ben geen pessimist en kan wel tegen een beetje kou, maar een beetje zon doet niemand kwaad!

– Nick Tammel