Business Data Challenge

Wil jij met 3 interessante bedrijven in contact komen en kans maken op een grote prijs?

Dit kan op 10 mei, wanneer er voor de eerste keer de Business Data Challenge wordt georganiseerd op Tilburg University!
De Business Data Challenge is een initiatief van Tilburg University voor alle Master studenten Information Management en Data Science & Society. Het doel van dit evenement is om de geleerde theorie en kennis in de praktijk in te zetten. Door Information Management en Data Science te combineren, wilt Tilburg University je uitdagen om deel te nemen aan de Business Data Challenge.

Information Management en Data Science zijn beide vakgebieden die de laatste jaren erg zijn gegroeid. Dit komt vooral door de technologische ontwikkelingen en de nieuwe inzichten op het gebied van data analyse met behulp van verschillende tools. Waar de Information Manager er voor zorgt dat de informatiesystemen parallel lopen aan de bedrijfsstrategie, zorgt de Data Scientist ervoor dat de data wordt geanalyseerd zodat de bedrijfsprocessen kunnen worden geoptimaliseerd.
Door deze aspecten te combineren, daagt Tilburg University jou uit om aan deze challenge deel te nemen. Gedurende de dag neem je deel aan een uitgebreide case die wordt aangeboden door een van de drie deelnemende bedrijven. Je zult met je team door verschillende ‘milestones’ werken om het beste resultaat te behalen. Het eindresultaat zal worden beoordeeld door een onafhankelijke jury en het winnende team zal een cheque van €600 euro winnen! De dag zal eindigen met een diner en netwerkborrel. Er zijn geen kosten aan je deelname verbonden.

Deelnemende bedrijven:

• Accenture
• Vanderlande
• Atos

08:30 – 09:00 Inloop + registratie
09:00 – 09:45 Introductie bedrijven
09:45 – 11:30 Milestone #1
11:45 – 13:30 Milestone #2
13:30 – 14:00 Intermezzo
14:00 – 16:30 Milestone #3
16:30 – 16:45 Inleveren resultaten + pauze
16:45 – 17:30 Presentaties Milestone #3
17:30 – 18:00 Verbeteren presentaties finalisten
18:00 – 18:45 Finale
19.00 – 21.00 Prijsuitreiking + Diner
21:00 – 22:00 Netwerkborrel

Schrijf je in via deze link en we hopen je op 10 mei te zien bij de Business Data Challenge! Tilburg University heeft die dag collegevrij geregeld voor alle studenten Information Management en Data Science & Society. Indien je vragen hebt, kun je mailen naar businessdatachallenge@gmail.com.

Let op: er is een maximum van 60 studenten voor dit evenement en de deelnemende studenten zullen worden gekozen door de bedrijven op basis van CV-selectie.