Actief worden in 2019-2020

Vanaf het collegejaar 2019-2020 kan je voor een heel jaar actief lid worden, maar kan je ook voor een kortere periode actief worden als je op exchange gaat. Kijk voor meer informatie onderaan deze pagina.

Commissies

Ieder jaar kunnen leden van Flow zich opgeven als actief lid. Dit houdt in dat je plaats neemt in een van de veertien commissies die Flow rijk is. Deze commissies hebben allemaal hun eigen taken en verantwoordelijkheden. De commissies waarvoor je je in kunt schrijven zijn de volgende (klik op de commissie voor meer informatie):

In een van de eerste weken van het academisch jaar gaan we een commissiemarkt organiseren. Bij deze markt kan je kennis maken met alle commissies die Flow rijk is. De Commissiemarkt vindt plaats op maandag 2 september van 11:30 tot 14:00. De locatie wordt later bekend gemaakt.

Wat houdt een actief lidmaatschap in?

Als je actief wordt bij Flow ga je deelnemen aan een van de vele commissies van de vereniging. Iedere commissie is heel verschillend, dus lees zeker even de commissiebeschrijvingen of kom langs op de Commissiemarkt!

Tijdens een jaar als actief lid ben je samen met de commissie verantwoordelijk voor een gedeelte van de vereniging. Aan het hoofd van de commissie staat de commissaris: dit is de voorzitter van de commissie. Veel commissies hebben daarnaast ook een penningmeester (de persoon die al het geld beheert) en een secretaris (de persoon die tijdens de vergaderingen notuleert) en deze worden vaak in de eerste vergadering gekozen. Ook heeft iedere commissie een bestuursbuddy. Dit is een lid van het Dagelijks Bestuur dat ook in de commissie zit.

Het kan per commissie verschillen hoe veel tijd je er aan kwijt bent per week. Sommige commissies hebben namelijk meer grote “piekmomenten” dan andere, waardoor het werk op bepaalde momenten wat meer of juist minder kan zijn. Op de commissiemarkt kan je hier meer over te weten komen bij de verschillende stands van de commissies.

Je kan je tot en met vrijdag 13 september, 23:59 inschrijven.

De inschrijvingen voor het actief lidmaatschap zijn gesloten.

Op exchange, maar toch actief worden?

Vanaf dit collegejaar bieden we je ook de kans om actief te worden als je in hetzelfde jaar op exchange gaat. Dit kan zowel als je in het eerste of tweede semester op exchange bent. Klik hieronder op het semester waarop jij op exchange bent voor meer informatie.

Let op: deze regeling is alleen voor studenten die op exchange zijn of gaan.