Kun je jezelf even kort voorstellen? Welke studie(s) heb je gevolgd?
Ik ben Bram, 24 jaar en heb in september 2018 mijn masterdiploma CIW behaald met als specialisatie Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Ik heb ook de bachelor CIW in Tilburg behaald. Tijdens mijn studie ben ik ook actief geweest bij Flow: eerst als lid van de Eerstejaarscommissie waar ik het jaar erop de commissaris van werd, daarna ben ik lid geworden van de Promocommissie waar ik het jaar erop ook commissaris van ben geworden. Tijdens mijn master was ik lid van de Formele Activiteiten Commissie.

Kun je iets vertellen over het bedrijf waar je nu werkt?
Ik ben sinds oktober 2018 werkzaam bij MS Schippers. Dit is een bedrijf dat zich richt op het ondersteunen van de professionele veehouder en heeft als visie het terugdringen van antibioticagebruik in de veehouderij. Dit gebeurt op wereldwijde schaal, MS Schippers heeft dan ook tien webshops in verschillende landen waar de professionele veehouder terecht kan voor de beste producten en informatie over het preventief gezond houden van hun dieren.

Hoe snel kwam je aan een baan nadat je was afgestudeerd?
Tijdens mijn master liep ik stage bij een emailmarketingbureau waar ik ook na mijn studie nog een half jaar heb gewerkt. Na een jaar was ik toe aan iets nieuws en heb toen wat sollicitatiebrieven verstuurd naar verschillende bedrijven. Via LinkedIn werd ik toen benaderd of ik niet aan de slag wilde gaan bij MS Schippers om me daar te richten op de Email Marketing van de Nederlandse webshop. Dus ik ben eigenlijk heel makkelijk van het één in het ander gerold.

Hoe heb jij tijdens het solliciteren geselecteerd op welk type baan je wilde solliciteren?
Ik heb in eerste instantie bij MS Schippers op een andere functie gesolliciteerd dan mijn huidige functie. Tijdens mijn sollicitatiegesprek werd duidelijk dat de functie waar ik op gesolliciteerd had niet helemaal bij mij paste, aangezien hier een hoop verantwoordelijkheden bij kwamen kijken die ik als beginner zonder veel ervaring nog niet aan wilde nemen. Gelukkig zag MS Schippers de potentie in mij en boden ze me de functie als Email Marketeer aan, deze paste beter bij mij en al snel was ik aangenomen en kon ik aan de slag!

Wat is je functie op dit moment?
Ik ben op dit moment werkzaam in het E-commerceteam als Email Marketeer.

Kun je iets vertellen over je dagelijkse werkzaamheden?
Als Email Marketeer richt ik me simpel gezegd op alle mails die vanuit MS Schippers naar de klanten verstuurd worden. Ik ben in mijn functie namelijk verantwoordelijk voor het opzetten en structureren van email marketing voor de tien verschillende webshops van MS Schippers. Ik kijk per land wat de beste aanpak en strategie is om onze klanten zo persoonlijk mogelijk te benaderen. Daarnaast adviseer en train ik collega’s over hoe ze hun mails kunnen optimaliseren en zo het niveau van emailmarketing te verhogen.
Ik analyseer de mails die verstuurd worden en optimaliseer deze email campagnes door middel van A/B-testen zodat ze in de toekomst nog beter scoren. Daarnaast zetten we ook grote stappen in marketing automation om zo klanten geautomatiseerde mails te kunnen sturen die voor hun op dat moment relevant en doelgericht zijn. Hierin neem ik het voortouw om te zorgen dat alles succesvol loopt.

In hoeverre komt je studieachtergrond terug in je werkzaamheden? Sluit het goed aan?
Ik heb een hoop kennis opgedaan tijdens mijn gehele studie maar dit is vooral de theoretische informatie die niet direct toe te passen is in mijn werkzaamheden. Wel kan ik af en toe een theorie die ik heb geleerd toepassen in de praktijk, maar het zou fijn zijn als er tijdens de studie meer aandacht was voor wat meer praktische vaardigheden zoals Google Analytics. Het zijn eigenlijk vooral de communicatieve vaardigheden, het werken in teamverband, time management, onder tijdsdruk werken en andere vaardigheden die ik los van mijn studie op de universiteit heb ontwikkeld waar ik nu het meest aan heb tijdens mijn werk.

0

Start typing and press Enter to search