Kun je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Donny en sinds mijn tweede jaar actief binnen Flow. Ik heb in verschillende commissies gezeten, waaronder de Studiereiscommissie en de inFlowcommissie en in mijn vierde studiejaar was ik als Secretaris onderdeel van het Dagelijks Bestuur van Flow.

Kun je iets vertellen over de bijbaan?
Naast mijn studie ben ik lid van Fractie Dante, die studenten vertegenwoordigt in de Faculteitsraad. We vergaderen onder andere met het Faculteitsbestuur van Tilburg School of Humanities (TSH), waar ook Communicatie- en Informatiewetenschappen onder valt. Zo kunnen wij de belangen van studenten verdedigen bij nieuwe plannen en ontwikkelingen binnen de Faculteit. Daarnaast kunnen studenten van alle opleidingen van TSH bij ons terecht voor vragen, opmerkingen, klachten of suggesties over alles wat binnen onze Faculteit speelt. Mijn functie is Externe Betrekkingen, wat inhoudt dat ik onder andere het Dante Platform organiseer: de terugkoppeling van de Faculteitsraad naar de Opleidingscommissies en de besturen van TSH. Het gaat om een bijbaan waar je een maandelijkse vergoeding voor krijgt.

Hoe ben je hier uiteindelijk bij terecht gekomen en met welke motivatie?
Dat gebeurde eigenlijk via via. Na mijn bestuursjaar bij Flow wilde ik graag actief blijven naast mijn studie. Lid worden van Fractie Dante was daarom een goede optie. Vera van der Laan, die al in Fractie Dante zat, heeft me uiteindelijk over de streep getrokken. Het was wel even omschakelen, omdat je bij Fractie Dante belangen van studenten vertegenwoordigt in plaats van activiteiten organiseert voor studenten, maar het is me uiteindelijk heel goed bevallen. Je zet je op een heel leerzame manier in voor je medestudenten.

Hoeveel tijd ben je ongeveer bezig in de week? Heb je hierdoor studievertraging opgelopen?
Dat verschilt per week en per maand. Als er een Faculteitsraad is, vijf keer per collegejaar, is het drukker in de periode daaromheen. Dan lezen we met z’n vijven kritisch de stukken door en overleggen wat ons commentaar wordt bij de aankomende Faculteitsraad. Ook hebben we een vooroverleg met de personeelsfractie. Daarnaast is mijn taak om na de raad het Dante Platform te organiseren, om wat besproken is terug te koppelen naar de student. Het kan echter ook voorkomen dat je in een week alleen een aantal mailtjes verstuurt of een bericht op Facebook plaatst.

Waarom denk jij dat deze bijbaan een toegevoegde waarde voor jou heeft als jij straks op de arbeidsmarkt terechtkomt?
Bij Fractie Dante doe je ervaring op met discussiëren, belangen vertegenwoordigen en kritisch stukken lezen. Dat zijn vaardigheden die je later op de arbeidsmarkt goed kunt gebruiken. Daarnaast mocht ik samen met een commissie het Dante Gala organiseren, waar nog best veel bij komt kijken. Ook dat is zeker een nuttige ervaring voor later. Al met al is een jaar bij Fractie Dante heel veelzijdig en leerzaam!

0

Start typing and press Enter to search