Kun je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Elke, 25 jaar. Ben woonachtig in Veldhoven, naast Eindhoven. In 2016 heb ik mijn Master diploma CIW (BDM) behaald. In mijn tweede jaar CIW ben ik direct actief lid geworden van Flow: eerst als lid van de inFlowcommissie, het jaar erna als commissaris van de Webcommissie. Verder ben ik ook mee geweest op studiereizen naar Manchester en Lissabon.

Kun je iets vertellen over het bedrijf waar je nu werkt?
Sinds 1 april 2016 ben ik in dienst bij Brunel en per 1 augustus 2016 ben ik gedetacheerd als NextGen Trainee bij APG in Heerlen, een van de grotere pensioenuitvoerders in Nederland. Het is een groot bedrijf: alleen al op de IT-afdeling van APG werken al zo’n 500 mensen.

Hoe ben je er terecht gekomen?
Brunel organiseert ieder jaar, in samenwerking met Flow, twee keer een sollicitatietraining waarvoor ik me had opgegeven. Op basis van de oefenvacature had ik een cv ingestuurd en daarna mocht ik net als de anderen op “sollicitatiegesprek” komen. Na afloop vroeg de recruiter of ze mijn gegevens mocht doorsturen naar haar collega om te kijken of Brunel wellicht iets voor mij kon betekenen. Een week later zat ik dus weer bij Brunel, maar dit keer voor een echt sollicitatiegesprek. Na dit sollicitatiegesprek volgde er een gesprek met twee recruiters. Ik ben proactief aangenomen, wat betekent dat ze nog geen opdracht hadden, maar me wel aannamen omdat ze potentie in mij zagen. In die eerste 4 maanden heb ik vooral intern certificaten behaald.

Hoe snel kwam je aan een baan nadat je was afgestudeerd?
Ik heb uiteindelijk in december 2015 mijn contract getekend maar heb daarna pas mijn scriptie ingeleverd. In februari 2016 ben ik uiteindelijk afgestudeerd.

Hoe heb jij tijdens het solliciteren geselecteerd op welk type baan je wilde solliciteren?

Mijn sollicitatiegesprek was direct bij de IT kant van Brunel. Daarmee werd meteen gekeken of ik paste in die sector en wat ik er dan precies leuk aan vond. Tijdens mijn studie heb ik wel vaak de HAIT-vakken gekozen. Daarnaast ben ik webcommissaris geweest, dus IT was voor mij op zich een logische stap.

Wat is je functie op dit moment?
Bij APG doe ik een tweejarig IT traineeship. Daarbinnen zit ik acht maanden op drie verschillende afdelingen of projecten. Ik zit nu in mijn eerste opdracht bij een programma waar ik veel van het hele bedrijf meekrijg, dus niet alleen IT. Mijn functie is eigenlijk tweezijdig: ik ondersteun namelijk bij de communicatie over het programma en werk ook voor Quality Assurance. Verder krijg ik trainingen van Brunel en specifieke cursussen van APG. Ik kan me dus naast het traineeship blijven ontwikkelen. Na afloop is het de bedoeling dat ik uitstroom als werknemer bij de IT-afdeling van APG.

Kun je iets vertellen over je dagelijkse werkzaamheden?
Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn erg verschillend. Ik heb een principe een werkplek, maar zit veel in meetings. Daarnaast schrijf ik stukken voor diverse communicatiedoeleinden, maar ik ben ook druk bezig met meer IT gerelateerde zaken.

In hoeverre komt CIW terug in je werkzaamheden? Sluit het goed aan?
Gezien de afwisseling tussen IT en communicatie denk ik dat ik een goede balans heb gevonden tussen mijn Communicatie- en Informatiewetenschappen achtergrond. Verder sluiten de vakken die ik toen gekozen heb goed aan bij mijn huidige functie. Het is natuurlijk jammer dat er voornamelijk theorieën behandeld worden en dat er weinig gelegenheid is om praktijkervaring op te doen. De theorieën kan ik soms nu wel toepassen in mijn werk. Maar onderaan de streep, doe ik nu een IT traineeship en komt er niet heel veel terug van de vakken in mijn functie. Daarvoor heb je echt iets meer kennis van IT nodig.

0

Start typing and press Enter to search