Wie ben je?
Ik ben Kim, 22 jaar, en op het moment van schrijven net afgestudeerd van de master Data Science: Business and Governance.

Waar heb je stage gelopen?
Ik heb stage gelopen bij bol.com, op het hoofdkantoor in Utrecht. Ik was onderdeel van het Data Science & Advanced Analytics team. Meer specifiek van het team dat verantwoordelijk is voor het koopblok op de website.

Hoe lang heb je stage gelopen en hoeveel uur in de week?
Ik heb 4 maanden stage gelopen voor 32 uur in de week.

Hoe ben je er terecht gekomen? Wat moest je er voor kunnen?
Via mijn eigen netwerk ben ik bij bol.com terecht gekomen. Ik heb in 2017-2018 een bestuursjaar gedaan bij Kweek Communicatie en tijdens dat bestuursjaar heb ik samen met één van de oprichters van Kweek Communicatie die bij bol.com werkt, Pim, een bedrijfsbezoek naar bol.com georganiseerd. Tijdens dit bedrijfsbezoek grapte Pim dat als ik stage zou willen lopen, ik contact met hem kon opnemen. Toen ik in de zomervakantie bijna klaar was met mijn andere stage aarzelde ik dan ook geen moment en nam contact op met Pim. Hij regelde het eerste contact waardoor ik al snel op gesprek mocht komen.
Wat ik voor de functie Data Science Intern moest kunnen? Ik moest handig zijn met programmeren (in Python), data cleanen en ervaring hebben met Machine Learning. Verder vonden ze mijn curriculum vitae erg goed, gezien mijn vele nevenactiviteiten.

Waarom wilde je stage lopen?
De stage bij bol.com was mijn tweede stage. Mijn eerste stage was bij IceMobile/BrandLoyalty en deze stage heb ik gedaan om relevante werkervaring op te doen op het gebied van data analyse. Ik wilde tijdens het schrijven van mijn master scriptie geen vakken ernaast hebben, en de stage bij IceMobile/BrandLoyalty vulde een vrij blok mooi in.
Mijn stage bij bol.com stond in het teken van mijn master scriptie. Ik heb voor deze stage gekozen omdat ik het een toevoeging vond als mijn scriptie raakvlak had met de praktijk. Dit zorgde bij mij voor extra motivatie tijdens het scriptieproces. Ook vond ik het zelf fijn dat ik een extra begeleider en een team had die mij konden voorzien van feedback. Verder had ik bij het bedrijfsbezoek van Kweek Communicatie al even kunnen ervaren hoe de sfeer was op kantoor. Veel jonge en gedreven mensen. Dit sprak me erg aan.

Wat heb je precies gedaan en geleerd op je stage?
Tijdens mijn stage heb ik de meeste tijd besteed aan mijn master scriptie. Vooraf was besproken dat ik 50/50 zou meewerken en mijn scriptie zou schrijven. Daarom werkte ik bijvoorbeeld mee met een traffic analyse van de website. Na twee maanden bleek echter dat het meewerken toch wat lastig te combineren was met mijn scriptie, aangezien ik mijn scriptie in een kleine 3 maanden moest schrijven door krappe deadlines van de universiteit. Vanaf toen heb ik daarom volop aan mijn scriptie gewerkt. Na het inleveren van mijn scriptie had ik nog 2,5 week om mee te werken aan projecten. Dit was leuk omdat je dan echt meedraait in een team.
Tijdens mijn stage heb ik geleerd om te werken met échte big data. Zo heb ik kennis gemaakt met Google Cloud, BigQuery en GitHub. Erg waardevol aangezien je dit niet op de universiteit leert. Ook heb ik tijdens mijn stage wat trainingen mogen volgen. Zo had ik bijvoorbeeld een hack training. Verder heb ik mogen meemaken hoe meer dan 1500 mensen samenwerken aan één website en samen feesten tijdens de beste dag voor bol.com van 2018: Black Friday.

Heb je studievertraging opgelopen en kreeg je een vergoeding?
Ik heb een halfjaar langer gedaan over mijn master. Uit ervaring weet ik dat het lastig is om een scriptie te schrijven bij een bedrijf en dit nominaal te doen. Bedrijven verwachten vaak 32-40 uur aanwezigheid van je, waardoor het halen van vakken of het doen van andere nevenactiviteiten erg lastig wordt. Wil je je scriptie bij een bedrijf schrijven? Zorg dat je die maanden een leeg rooster hebt.

0

Start typing and press Enter to search