Wie ben je en waar heb je stage gelopen?
Ik ben Tom en ben vier jaar actief lid bij Flow geweest. Op dit moment geniet ik van mijn oude dag als passief lid. Maar mijn liefde voor de vereniging is er niet minder op geworden. Tijdens mijn bachelor heb ik drie maanden fulltime stage gelopen bij Ofcourz in Breda. Als copywriter bij een communicatie en content bureau.

Hoe ben je er terecht gekomen? Wat moest je er voor kunnen?
Eerder dat jaar was ik meegegaan op bedrijfsbezoek naar dit bedrijf. Dat sprak me erg aan en ik had diezelfde middag nog een mailtje gestuurd. Of ze nog stagiaires zochten. Heb toen wat proefteksten moeten schrijven, een sollicitatiebrief gestuurd en op gesprek geweest. Beide partijen waren positief en ik kon beginnen.

Waarom wilde je stage lopen?
Ik wilde stage lopen omdat ik even geen zin meer had in de collegebanken. Theorie leren is saai, dus zocht ik de praktijk op. Even ontkomen aan de sleur van colleges, tentamen en hertentamens. Ik vond schrijven leuk om te doen, dus wilde ik graag kijken of ik daar verder mee kon komen.

Wat heb je precies gedaan en geleerd op je stage?
Tijdens mijn stage ben ik zoals gezegd aan de slag gegaan als copywriter. Ik schreef teksten over alles. Informele teksten zoals blogs en digitale boeken, maar voornamelijk uitgebreide productomschrijvingen, websiteteksten, landingspagina’s, SEO-teksten en brochures. Alles kwam voorbij. Het niveau was hoog, aangezien de meeste copywriters afgestudeerd waren en al enkele jaren ervaring hadden met het schrijven van teksten voor zakelijke doeleinden. Je moet je snel aanpassen aan het niveau en krijgt veel feedback. Ook kreeg ik veel mee van andere takken binnen de organisatie, omdat het een klein en transparant bedrijf was. Je leert met druk omgaan, targets te halen en kritiek te verwerken.

Heb je studievertraging opgelopen?
Door deze stage heb ik een halfjaar studievertraging opgelopen. Mijn stage was fulltime, dus combineren was niet mogelijk. Ik zou zelf eerder een stage van 2 of 3 dagen aanraden, aangezien het lastig is om vanuit het ritme van een student over te schakelen naar iedere dag om half 8 opstaan. Je bent beperkt, kan niet meer uitgaan en levert er een hoop sociale dingen voor in. Dat is iets waar ik achteraf geen spijt van had, omdat ik maar voor drie maanden stage liepen. Was dit een halfjaar geweest, was ik niet echt vrolijk geworden.

Kreeg je een stagevergoeding?
Ik kreeg een minimale stagevergoeding van 200 euro in de maand.

0

Start typing and press Enter to search