Welke master heb je gevolgd? En waar?
Ik heb de master Communication Design gevolgd aan Tilburg University en daarna de post master Lerarenopleiding Nederlands, eveneens aan Tilburg University

Waren er toelatingseisen?
Voor de master Communication Design waren er geen toelatingseisen, aangezien het masterprogramma zo is gemaakt om als aansluiting op jouw bachelor te dienen. Voor de post master zijn er wel toelatingseisen, aangezien je bepaalde vakken moet hebben gevolgd van zowel Online Culture als van CIW. Ik heb echter binnen mijn bachelor al deze vakken gevolgd + een educatieve minor gedaan, waardoor ik nu slechts een half jaar langer hoefde te studeren na mijn master Communication Design.

Waarom heb je hiervoor gekozen?
Ik wilde me graag verdiepen in communicatie en aangezien ik tijdens mijn bachelor ook enkele vakken niet kon doen, omdat ik vakken van Online Culture moest volgen, leek Communication Design mij een goede oplossing. Bovendien had ik een aantal baantjes die ik graag wilde blijven doen op de Universiteit en zo viel voor mij alles op zijn plek.

Voor het lerarentraject/post master had ik in eerste instantie gekozen om een extra optie achter de hand te hebben. Het is slechts een half jaar of een jaar extra, maar je kunt er enorm veel richtingen mee op als je eenmaal je bevoegdheid als docent hebt behaald. Ik bleek het lesgeven echter zo leuk te vinden, dat ik meteen verder wilde met het lesgeven.

Welke vakken heb je gevolgd?
Voor Communication Design heb ik Communication Strategies, Negotiation Strategies, Cognition & Process, ANOVA, Web Analytics, DEOT, Visual Communication, Understanding Cooperation in Communication. Voor de post master hoefde ik geen vakken meer te volgen, aangezien dit halfjaar bestaat uit stage, Opleiden in de School bijeenkomsten waar je het met medestudenten over ervaringen op school hebt en twee verslagen die je moet schrijven.

Ben je ervoor op kamers gegaan?
Ik ben niet op kamers gegaan, aangezien ik daarvoor ook al heen en weer reisde vanuit mijn ouders vandaan. Ik vond het geen probleem. Afgelopen zomer ben ik wel naar Tilburg verhuisd, maar dat had niet zoveel met mijn studie te maken, aangezien ik stage liep in Bergen op Zoom.

Hoe beviel het?
Prima! De master was goed te doen, goede keuzemogelijkheden voor verschillende vakken en veel mogelijkheden om je thesis te schrijven. Er was van alles wat qua onderwerpen en uiteindelijk mocht ik zelf een onderwerp bedenken dat binnen twee zaken paste. Bij de post master hetzelfde. Ik vind lesgeven enorm leuk en dat staat gewoon centraal in die opleiding. Je moet je dus goed afvragen of het iets voor jou is om voor de klas te staan, want daar gaat het om. Als je de post master in één keer gaat volgen, dus na je studie en één jaar, dan sta je ook gedurende een heel schooljaar voor de klas. Besef dat dus goed!

Was het lastig om over te schakelen?
Ik had meer moeite om me echt te focussen op alleen Communicatie Design en niet op het onderwijs, dan bij de post master. Ik ben de afgelopen drie jaar in de bachelor ook met onderwijs bezig geweest en met literatuurvakken en dan moet je opeens volledig gaan voor communicatievakken enzovoorts. De omschakeling van regulier CIW bachelorprogramma naar de master was niet lastig.

Kende je iemand anders die ook deze master volgde?
Eigenlijk niet. Ik ben deze opleidingen vanuit mijn eigen interesse gaan volgen, net zoals het programma gedurende mijn bachelor. Ik volgde dat programma met twee anderen vanuit CIW, waar de rest van mijn vrienden een reguliere richting kozen. Ik zag hen dus veel minder dan normaal gesproken, dus dat was wel jammer. Ik heb echter geen spijt van deze keuze, want over 2 weken ben ik helemaal afgestudeerd en heb ik vier diploma’s in plaats van twee en veel meer keuze binnen mijn carrière.

0

Start typing and press Enter to search