Welke master heb je gevolgd? En waar?
Media & Cultuur (Media Studies) in Rotterdam.

Waren er toelatingseisen?
– Je hebt een universitaire bachelorgraad in de sociale wetenschappen of geesteswetenschappen.
– Je beschikt over de vereiste basiskennis op het terrein van media en communicatie en sociaal-wetenschappelijke onderzoeksmethoden.

Ik moest voor het selectieproces verschillende formulieren verzamelen, zoals een cijferlijst en een motivatiebrief.

Waarom heb je hiervoor gekozen?
Na het bezoeken van veel masteravonden, leek mij deze master het beste bij mij passen. Het sluit deels aan met mijn bachelor, maar ik heb ook veel nieuwe dingen geleerd. Ik vond het leuk dat de master zich focust op verschillende aspecten, zoals marketing. Ook leek het mij interessant om meer te weten over andere soorten media dan alleen digitale media.

Welke vakken heb je gevolgd?
De volgende vakken heb ik gevolgd: Methoden van Mediaonderzoek I en II; Sociale Media; Management van Media en Culturele Industrie; Participerend Publiek; Media, Cultuur en Globalisering; Media Entertainment and Marketing Strategy; Master Class en Media en Beleid.

In blok twee en drie mag er tussen een aantal vakken gekozen worden.

Ben je ervoor op kamers gegaan?
In Tilburg zat ik wel op kamers, maar omdat ik geen stufi meer kreeg en omdat mijn ouders in Delft wonen, ben ik weer thuis gaan wonen.

Hoe beviel het?
Rotterdam is een hele gezellige en diverse stad! Wat ik uiteindelijk erg gaaf vond en vooraf niet wist, waren de vele gastcolleges, van bijvoorbeeld Dan Blazer (van Blazhoffski), Bert van der Veer (programmamaker) en Dirk de Lille (Paradisofilms).

Was het lastig om over te schakelen?
Ik vond het helemaal niet lastig om over te schakelen. Er zijn meerdere momenten waarbij je mede studenten al kan ontmoeten. Het is wel wennen in het begin, je hebt drukke weken, maar je hebt geen tentamens. Ook worden er andere onderzoekmethoden gebruikt dan bij CIW, maar deze leer je al in de eerste weken.

Kende je iemand anders die ook deze master volgde?
De master Media & Cultuur is maar een kleine master (Dit jaar 22 mensen), dus je leert sowieso snel mensen kennen. Ook, zoals ik al zei, zijn er meerdere mogelijkheden om mede studenten te leren kennen.

0

Start typing and press Enter to search