Welke master heb je gevolgd? En waar?
Ik heb de master New Media Design gevolgd aan Tilburg University.

Waren er toelatingseisen?
Er waren geen specifieke toelatingseisen. Als je van het HBO kwam, moest je wel eerst een premaster van een half jaar afronden.

Waarom heb je hiervoor gekozen?
Ik heb deze master gekozen, omdat ik het vernieuwende aspect heel interessant vond. Het is een combinatie van psychologie, design, en communicatie, en dat sprak mij erg aan.

Welke vakken heb je gevolgd?
Human Media Interaction Theory, Interactive Storytelling, RS: Rapid Prototyping, Visual Communication, User Experience Design, RS: Usability and User Experience Evaluation, Creativity and Innovation, Data Driven Design.

Ben je ervoor op kamers gegaan?
Ja, ik woon op kamers in Tilburg.

Hoe beviel het?
Ik vond de master heel interessant. Het is een combinatie van theorie en praktijk. Een aantal vakken geven je theoretische informatie, terwijl andere vakken je vragen een prototype voor een app uit te werken. Deze afwisseling vond ik heel leuk.

Was het lastig om over te schakelen?
Ik heb eerst de premaster gedaan. De overschakeling van premaster naar master vond ik best groot. Je moet meer zelfstandig doen en het tempo ligt hoog. Na een aantal weken ben je hier wel aan gewend.

Kende je iemand anders die ook deze master volgde?
Nee, de master is vrij nieuw, dus ik had weinig ervaringen gehoord. Omdat de master relatief klein is, leer je wel makkelijk nieuwe mensen kennen.

 

0

Start typing and press Enter to search