Welke minor heb je gevolgd? En waar?
Ik heb tijdens mijn Master een semester extra vakken gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Toen ik hiermee begon had ik alle vakken voor mijn Master in Tilburg al gehaald en moest ik enkel nog beginnen aan mijn scriptie.

Waarom heb je hiervoor gekozen?
Ik heb hiervoor gekozen omdat ze in Groningen vakken aanboden bij CIW die ze in Tilburg niet hadden. Ik was op zoek naar vakken in het thema gezondheidscommunicatie en daar was in Tilburg maar een vak van, terwijl ze daar in Groningen een hele specialisatie voor hebben.

Welke vakken heb je gevolgd?
Persuasieve gezondheidscommunicatie, gesprekskwaliteit in gezondheidscommunicatie en communicatie-advisering. Deze vakken waren allemaal 10 ect’s en duren een volledig semester.

Ben je ervoor op kamers gegaan?
Uiteraard ben ik voor het volgen van deze vakken op kamer gegaan. Van deur tot deur naar mijn ouderlijk huis was het namelijk 4,5 uur reizen.

Hoe beviel het?
De studie en de stad bevielen beiden heel goed. Ik had het geluk dat er dat semester absurd weinig inschrijvingen waren voor de vakken die ik wilde volgen. Hierdoor heb ik ook alle vakken kunnen volgen die ik wilde en ben ik nergens voor uitgeloot. Zo zat ik bij een vak dat vorig jaar 50 inschrijvingen had, nu maar met vijf. De kleine groepen bevielen me heel goed, omdat ik daardoor veel persoonlijke feedback kreeg van de docenten. Ook de hoorcolleges werden hierdoor veel meer een interactief verhaal. De vakken bleken precies wat ik ervan verwachtte en nog meer. Ik heb heel veel geleerd en het ontzettend naar mijn zin gehad. Ik heb daar heel veel meer tijd in mijn studie gestoken dan dat ik gewend was omdat ik niet zomaar een half jaar in Groningen weg wilde gooien, en daarnaast vond ik de vakken ook oprecht interessant. Mede dankzij deze keuze kon ik nu in september in Tilburg beginnen aan een scriptie over gezondheidscommunicatie, waarin ik me na dit semester dus echt gespecialiseerd heb.

Was het lastig om over te schakelen?
Het was vooral lastig voor mij om de keuze te maken om naar Groningen te gaan, omdat het zo ver weg is. Ik was bang dat de studie zou tegenvallen en dat ik de reis voor niets zou maken. Gelukkig is de studieadviseur in Groningen een ontzettend behulpzame vrouw, zij heeft me dan ook geholpen bij al mijn twijfels. Daarnaast heeft ze zelfs geholpen met uitzoeken of er niet een soortgelijke studie dichter bij huis was, wat eventueel makkelijker zou zijn voor mij. Alleen de weg vinden in het gebouw was soms lastig, maar verder viel het allemaal reuze mee.

Kende je iemand anders die ook deze minor volgde? 
Ik kende absoluut niemand die deze minor volgde. Ik kende enkel wat mensen uit het bestuur van de studievereniging, maar deze volgenden compleet andere vakken en zag ik vrijwel niet. Mijn nieuwe huisgenoot bleek in hetzelfde gebouw te studeren, dus die kon me aardig de weg wijzen. En verder had ik redelijk snel contact met studiegenoten omdat de groepen zo klein waren. Het bleek al snel dat er bij mijn vakken iemand zat uit Amsterdam die vanuit de Bachelor daar een overstap had gemaakt naar Groningen. Dus ik was al gauw niet meer alleen.

0

Start typing and press Enter to search