Welke minor heb je gevolgd? En waar?
Ik heb de minor Bestuurs- en Organisatiewetenschap (B&O) gevolgd aan de Universiteit Utrecht. Hier heb ik de volgende vakken gevolgd:
– Inleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap
– Bestuur en Beleid
– Management van Organisaties
– Kwalitatief Onderzoek in de Bestuurs- en Organisatiewetenschap
Deze minor is ook een premaster voor als je een master wilt doen in de Bestuurskunde.

Waarom heb je hiervoor gekozen?
Ik heb gekozen om deze minor te gaan doen omdat de master Communicatie, Beleid en Management mij heel erg leuk leek. Gezien de naam van de master dacht ik dat ik hier toelaatbaar voor was met CIW, maar na meer onderzoek bleek het een master Bestuurskunde te zijn waar je een premaster B&O voor nodig had. Deze premaster kon ik mooi doen in mijn vrije minorruimte. Dit kon ook omdat het een programma van precies 30 ECT’s was.

Welke vakken heb je gevolgd?
Inleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap: inleidend vak in het vakgebied, hoe zit Nederland in elkaar wat betreft besturing en wat voor regeringsvormen zijn er, maar ook wat voor typen organisaties onderscheiden we.
Bestuur en Beleid: vak over het maken van beleid en hoe organisaties besturen, maar bijvoorbeeld ook gemeenten.
Management van Organisaties: hoe worden organisaties bestuurd? Leiderschap, zelfsturende organisaties etc.
Kwalitatief Onderzoek in de Bestuurs- en Organisatiewetenschap: hier moest je een onderzoek doen naar hoe beleid in de praktijk werkt. Zo zijn wij naar asielzoekerscentra gegaan om medewerkers te interviewen over het integratiebeleid.

Ben je ervoor op kamers gegaan?
Ik ben niet op kamers gegaan voor deze minor.

Hoe beviel het?
Deze minor is me heel erg goed bevallen. Ik vond het een hele grote toevoeging om een half jaar met iets anders dan CIW bezig te zijn.

Was het lastig om over te schakelen?
Aan het begin was het wel even wennen. De universiteit in Utrecht werkt met blokken en niet met semesters, daardoor had ik meerdere colleges van hetzelfde vak in één week en ook minder vakken in dezelfde periode. Verder waren de vakken ook wat groter: 7.5 ECT’s, wat wel betekent dat het ook meer tijd kost per vak natuurlijk. Dat went snel. Hier werkte ook aan mee dat alle colleges verplicht waren (ik geloof dat je één of twee keer mocht missen), en heel veel colleges in kleine groepen van maximaal 25 personen gegeven werden. Het was dus intensief, maar qua niveau zeker goed te doen. Sommige vakken zijn vanuit het eerste of tweede jaar van de bachelor, dus het niveau is vaak niet zo’n probleem. Ik heb wel echt het gevoel dat ik veel geleerd heb.
Utrecht zelf is ook anders dan Tilburg natuurlijk. Maar ik heb het zeker naar mijn zin gehad dat half jaar.

Kende je iemand anders die ook deze minor volgde?
Ik wist van één andere jongen dat hij ook deze minor ging doen en later kwamen we daar nog een bekende tegen. Natuurlijk is dat op het begin misschien fijn (dat je iemand hebt om op terug te vallen) maar ik heb ook contact gemaakt met andere mensen. Je ziet juist dat mensen uit alle hoeken van het land en van allerlei verschillende opleidingen zo’n minor gaan doen, dus veel mensen zijn alleen en alleen maak je het snelst contact. Bovendien doe je zoiets voor jezelf en moet je er zelf iets van maken! Wees dan ook niet bang om op anderen af te stappen en contact te zoeken, want zij zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

0

Start typing and press Enter to search