Welke minor heb je gevolgd? En waar?
Ik heb vakken van Bedrijfseconomie en premaster vakken gevolgd, allebei van TiSEM.

Waarom heb je hiervoor gekozen?
Deze vakken volgde ik omdat ik de master Marketing Management wil gaan doen. Deze master is van TiSEM en sluit niet aan op CIW, en er is een standaard lijstje met vakken die je moet volgen als je wil overstappen van CIW naar Marketing Management.

Welke vakken heb je gevolgd?
De vakken die ik heb gevolgd zijn Financial Accounting, Organisatie voor Premasters, Services Marketing voor Premasters, Marketing 1 en Marketing 2 (en nog een paar anderen, maar die heb ik niet gehaald).

Hoe beviel het?
Ik vond de vakken erg leuk, maar iets dat ik beter van tevoren had kunnen weten is dat sommige premastervakken toch wel een stuk moeilijker zijn dan de meeste CIW-vakken. Zo heb je bijvoorbeeld om over te stappen naar Marketing Management de keuze om óf het eerste semester Finance for Premasters te volgen, óf het tweede semester Financiering 1. Financiering 1 is een eerstejaars bedrijfseconomie vak, en een vak dat daar al door veel mensen wordt gevreesd (vergelijkbaar met hoe wij tegen CIO aankijken). Maar Finance for Premasters gaat nog een stap verder, dit is namelijk Financiering 1 én Financiering 2 (het vervolgvak) samen in één vak gepropt voor de premasters die van hbo af komen en alles in een semester moeten halen. Als ik dit van tevoren had geweten had ik meteen voor Financiering 1 gekozen, in plaats van eerst een poging te doen tot dubbel zo veel werk. Ik dacht dat ik de zes vakken die je moet volgen wel even als minor (plus dus één extra vak erbij) kon doen, maar je moet er wel rekening mee houden dat sommige van deze vakken je misschien meer tijd zullen kosten dan “normale” CIW vakken (en welke vakken je in welk semester gaat volgen dus goed plannen; als je kan kiezen tussen een premastervak of een regulier bedrijfseconomie vak, zijn de bedrijfseconomie vakken waarschijnlijk de makkelijkere optie – maar het hangt er natuurlijk ook vanaf welk vak je leuker vindt). Het zijn trouwens ook niet allemaal zo’n moeilijke vakken als Finance for Premasters hoor, bijvoorbeeld Financial Accounting (een eerstejaars bedrijfseconomie vak) is vooral een kwestie van bijhouden en oefenen, en ook Organisatie voor Premasters is veel leerwerk, maar niet per se moeilijk.

Was het lastig om over te schakelen?
Overschakelen was niet heel moeilijk, maar het was wel even wennen om in plaats van alleen colleges te hoeven volgen en dingen uit je hoofd te leren, opeens ook rekenvakken te hebben waarvoor je elke week opgaven moet oefenen.

Kende je iemand anders die ook deze minor volgde? 
Ik kende niemand anders die deze vakken volgde, dus in de collegezaal was het soms wel saai (maar wel makkelijker om op te letten dus). Voor groepsopdrachten was het verder geen probleem, omdat er nog veel meer mensen waren die niemand anders kenden, dus er werden altijd wel mailtjes gestuurd of op BlackBoardberichten geplaatst door mensen die ook nog groepsgenootjes zochten.

0

Start typing and press Enter to search