Welke minor heb je gevolgd? En waar?
Ik heb een vrije minor ingevuld met ACW/Online Culture vakken aan Tilburg University.

Waarom heb je hiervoor gekozen?
Omdat ik de focus van onze eigen studie, communicatie, zeker erg interessant vind, maar ik er achter kwam dat ik dit het liefst in een culturele context plaats. Hiervoor ben ik dus rond gaan kijken naar vakken die mijn leuk leken in het curriculum van ACW.

Welke vakken heb je gevolgd?
Digital Culture and Society
Language, Culture and Globalisation
Media, Globalisation and Popular Culture
Populaire Cultuur en Celebrities
Filosofie van de Cultuur (maar voor mijn minor aanvraag heb ik een ander eerstejaars vak erin gezet, omdat dit vak maar 5 EC waard was en ik een extra eerstejaars vak gevolgd had in het tweede semester van de studie; Social Aspects of New Media)

Hoe beviel het?
De vakken waren zeker heel interessant ook omdat we hierin de vrijheid kregen om een paper te schrijven over een zelf-gekozen onderwerp. Hierdoor kon ik mezelf ontwikkelen en specialiseren op het raakvlak van communicatie in de culturele context (en al een beetje ook op representatie van vrouwen in media, waar ik me nu op het moment in mijn master in specialiseer).

Was het lastig om over te schakelen?
Het was zeker een totaal andere manier van cursussen volgen en het afronden van de cursussen als je gewend bent om voor tentamens te leren, maar ik vond het fijner, juist omdat we zoveel vrijheid kregen.

Kende je iemand anders die ook deze minor volgde?
Voor drie van de vakken zat ik wel bij bekenden (DCS, LCG en PCC) maar voor de andere twee niet (MGPC en FvdC). Het was van de ene kant fijn om met bekende te zitten, zeker ook voor LCG (in het eerste semester), omdat we daar een group essay voor moesten schrijven (wat we uiteindelijk met z’n drieën gedaan hebben over Globalised Fashion and Beauty Communication). Maar van de andere kant, voor MGPC (in het tweede semester) heb ik ook een pair produced paper moeten maken met een meid die ik helemaal niet kende, maar dat is ook zeker goed gegaan. Voor de andere drie vakken waren de papers die we moesten schrijven individueel werk, dus dan was het nog minder belangrijk of je de andere studenten kende. Voor de sfeer in het lokaal maakte het zover ik gemerkt heb niet uit omdat je toch allemaal als volwassenen met elkaar om kan gaan en je in principe met iedereen wel samen moet kunnen werken denk ik.

0

Start typing and press Enter to search