Welke minor heb je gevolgd? En waar?
Personeelwetenschappen in Tilburg.

Waarom heb je hiervoor gekozen?
Ik vond de bedrijfskant van communicatie altijd erg interessant en daarom sloot de minor Personeelwetenschappen erg aan bij mijn interesses, aangezien hier Human Resource Management en de balans tussen bedrijfsresultaten en de belangen van werknemers centraal staan. Ik wilde me dus verdiepen in bedrijfscommunicatie en meer te weten komen over het optimale beleid binnen organisatie en heb daarom voor deze minor gekozen

Welke vakken heb je gevolgd?
Work, Well-being & Performance.
Strategic Human Resource Management.
Financial and Project Management.
Individual Assessment in Organisations.
Managing Social Capital.

Ben je ervoor op kamers gegaan?
Nee, ik zat al op kamers in Tilburg en aangezien de minor aangeboden werd door Tilburg University bracht dit geen extra reistijd met zich mee

Hoe beviel het?
Zoals verwacht waren de vakken erg gericht op het beste uit werknemers halen en hebben ze ervoor gezorgd dat ik meer kennis verkregen heb over het beleid binnen organisaties. Zaken werden ook vanuit een strategisch perspectief bekeken en de focus lag op de (financiële) gevolgen voor de organisatie, zonder het welbevinden van werkenden uit het oog te verliezen. Daarnaast is Personeelswetenschappen een studie waarbij veel gepresenteerd moet worden. Dit vond ik ook leuk om te doen, aangezien we dit bij CIW niet heel vaak hoeven te doen. Ik vond de vakken die ik gevolgd heb allemaal erg interessant en goed te volgen zonder veel voorkennis.

Was het lastig om over te schakelen?
Personeelswetenschappen is een bachelor die niet zoals CIW met semester werkt maar met blokken. Dit betekent dat de vakken verspreid waren over vier blokken waardoor je een vak vaker in de week hebt en de werklast daardoor hoger lijkt. Dit was even wennen. Ik vond de blokvakken zelf erg fijn, omdat je in kortere tijd diep op een bepaald onderwerp ingaat waardoor je de geleerde stof beter onthoudt. Qua deadlines is Personeelswetenschappen erg vergelijkbaar met CIW. Voor het afsluiten van de meeste vakken moest er een groepsopdracht uitgevoerd worden en een tentamen gemaakt worden.

Kende je iemand anders die ook deze minor volgde?
Ja, een medestudent heeft dezelfde vakken gevolgd, maar bij sommige werkgroepen van bepaalde vakken kende ik in het begin niemand. Doordat er echter veel groepsopdrachten zijn leer je snel nieuwe mensen kennen.

0

Start typing and press Enter to search