In Uncategorized

Het is weer die tijd van het jaar. De kerst is voorbij; je hebt je weer helemaal rond gegeten en voordat je je normale gewicht terug hebt is het alweer Pasen. Oud en Nieuw heb je ook ternauwernood overleefd en alle vrienden, familie en andere toevallige aanwezigen zullen vast weer een goed jaar hebben door jouw beste wensen. Het is weer januari.

Een nieuw jaar begint: nieuwe ronde nieuwe kansen. Het is weer tijd om een waslijst aan goede voornemens te maken. Zo hoort het. Toch? 4 op de 5 mensen zegt immers goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar. Allemaal leuk en aardig, maar bijna 90% van deze voornemens wordt niet behaald. Velen sneuvelen zelfs al na een week. Nee, voor mij hoeft het allemaal niet zo. Net als voorgaande jaren maak ik ook dit jaar geen goede voornemens. Niet omdat ze er niet te maken zijn (…), maar meer omdat ik niet hou van het “iedereen doet het, dus dan doe ik het ook maar”. Dit jaar doen we het eens helemaal anders: we maken slechte voornemens…

Meer sporten, een van de veelgehoorde goede voornemens. Sporten is immers goed voor je. Nou, niet voor mij. Dit jaar ben ik meer geblesseerd geweest dan wat anders (overigens niet alleen door het sporten), dus dat extra sporten sla ik maar even een jaartje over. Lekker rustig in de kroeg een biertje drinken is veel veiliger voor mij. Geen kans op gebroken ribben, gescheurde spieren of een hersenschudding. Een beetje hoofdpijn de volgende dag, dat is alles. En immers, drie dagen achter elkaar tot 4 uur in de stad hangen is ook topsport toch?

Beredeneren, beargumenteren, filosoferen: nadenken doen we constant. Dit jaar gaan we dat eens minder doen. Minder bezorgd zijn, en meer spontane dingen doen. Alle onverwachte gebeurtenissen leveren immers de mooiste verhalen op. Waarom zou je overal bij na moeten denken en je afvragen: is dit wel verstandig? Soms moet je gewoon kiezen voor “go with the flow”. Gewoon omdat het kan. Bekijk iets van de andere kant, en twijfel je, ga er dan gewoon voor!

Nee, dit jaar geen goede voornemens voor mij. Toch wil ik iedereen het allerallerbeste wensen voor het komende jaar. Met alle prachtige activiteiten die nu alweer op het programma staan, heb ik er ontzettend veel zin in, en ik ben ervan overtuigd dat 2013 nog beter, specialer en leuker wordt! Graag tot snel bij een volgende activiteit, want ik ben erg benieuwd wat jouw slechte voornemens voor het nieuwe jaar zijn…

– Nick Tammel