In

Unfortunately, this vacancy is only available for Dutch-speaking students.

Wil jij deel uitmaken van een kleinschalige toonaangevende organisatie en actief bijdragen aan het waarmaken van haar ambities? Ambieer jij een carrière in de kwantitatieve analyse of heb je hier al ervaring in en wil jij je klanten helpen het maximale uit hun data te halen? Beschik jij daarnaast over een sterk analytisch vermogen, uitstekende communicatieve vaardigheden en ben je ondernemend? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als Data Consultant ga jij klanten in verschillende sectoren op projectbasis ondersteunen bij het oplossen van complexe data gerelateerde vraagstukken. In deze rol sta je direct in contact met onze klanten en draag jij bij aan het realiseren van hun ambities. Het betreft een zeer uitdagende baan waarbij je niet alleen actief betrokken bent bij het realiseren van klantambities maar ook bij die van Quantics. Daarom word je bijvoorbeeld naast je werkzaamheden voor je klant ook betrokken bij de groei en ontwikkeling van Quantics.

Om ervoor te zorgen dat jij deze uitdagingen optimaal aan kunt gaan, zorgen wij er door middel van trainingen, opleidingen en actieve coaching voor dat jij het maximale uit jezelf, de klant en Quantics kunt halen. Binnen Quantics zijn er daarnaast voldoende kansen om (in de toekomst) collega’s te begeleiden en om je eigen netwerk en dat van ons uit te breiden.

Aan wat voor soort projecten ga je werken?
Omdat je aan de slag gaat binnen verschillende sectoren, krijg je te maken met uiteenlopende projecten. Je gaat bijvoorbeeld consumentengedrag inzichtelijk maken voor onze klanten, je gaat ze helpen bij het vaststellen van hun tarieven of je stelt hun (financiële) risico’s bloot. Dit alles op basis van hun data. Daarnaast zal je onze klanten helpen met de kwaliteitsverbetering van data en veranderingen naar aanleiding van wijzigingen in wet- en regelgeving. Zie hieronder voorbeelden van recente projecten.

Project 1: de restwaarde van leaseauto’s voorspellen voor een leasemaatschappij.
Een leasemaatschappij “huurt” auto’s uit aan klanten en zorgt ervoor dat de auto’s worden onderhouden en gerepareerd tegen een vooraf vastgestelde prijs. Het nauwkeurig bepalen van de restwaarde van een leaseauto is essentieel om een accurate kostprijs van een leasecontract te genereren. Voor dit project hebben we de restwaarde van leaseauto’s gemodelleerd, zodat deze restwaarde gebruikt kan worden voor het bepalen van de inzet van auto’s als leaseauto.

Project 2: de uitval van slimme meters voorspellen voor een netbeheerder.
Een slimme meter is een digitale meter waarvan de elektriciteits- en gas standen op afstand kunnen worden uitgelezen door de energieleverancier en de netbeheerder. Goed inzicht in het aantal slimme meters dat uitvalt over de tijd stelt netbeheerders in staat om het vervangen van slimme meters, vanuit een logistiek standpunt, zo efficiënt mogelijk te maken. Voor dit project hebben we een voorspellend model, namelijk een survival analyse, gebruikt om te bepalen wanneer en hoeveel slimme meters uitvallen.

Wat bieden wij jou?

 • Wisselende opdrachten bij klanten in verschillende sectoren
 • Verantwoordelijkheid bij klanten en Quantics
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een leaseauto, laptop en
  mobiele telefoon)
 • Zelfontplooiing door het volgen van trainingen en opleidingen
 • Een informele, open en betrokken cultuur

Wie ben jij?

 • WO werk- en denkniveau
 • Afgeronde master in de econometrie of vergelijkbare studie zoals actuariële wetenschappen, data science of artificial intelligence
 • Analytisch en affiniteit met programmeren (Python, R, SQL)
 • Communicatief, klantgericht, ondernemend, leergierig en enthousiast
 • Ambitie om actief bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van een startende
  onderneming
 • Uitstekend in het Nederlands en Engels

Spreekt deze vacature jou aan, herken jij je in bovenstaand profiel en wil jij graag werken bij een ambitieuze professionele organisatie waarbij je de mogelijkheid krijgt vanaf de eerste dag al aanzienlijke impact te hebben? Dan komen we graag met jou in contact.

Neem contact op met Dorien de Boer (+31 6 28 61 72 12, dorien.de.boer@quantics.nl).

Niveau: starter
Startdatum: het hele jaar door
Dienstverband: full-time
Locatie: ons kantoor zit in ‘s-Hertogenbosch, maar je gaat op projectbasis aan het werk bij opdrachtgevers