Voertaal Nederlands
Docent Dr M.L. Antheunis
ECTS 3
Tentamenvorm Individuele opdrachten (40%), schriftelijk tentamen (60%)
Recensie (2017-2018)
Wat vond je van het vak?

Dit vond ik persoonlijk, samen met CiO, het leukste vak uit mijn eerste jaar. BDM legt met de vele interessante en verschillende onderwerpen een goede basis voor de rest van je studie (BDM Track).

Studielast:

De studielast bij dit vak lag erg laag. Je krijgt 1 opdracht, die redelijk makkelijk was, en je sluit af met een tentamen. Het tentamen was erg goed te doen als je redelijk op de hoogte was van de stof. Het leren voor het tentamen ging me vrij makkelijk af, omdat de stof interessant is.

Positief:

De docent, Marjolijn Antheunis, is erg enthousiast en aardig. Ze staat altijd open voor vragen. Verder was het erg leuk dat er elke week een totaal ander onderwerp aan bod kwam, met ook een eigen gastspreker. Dit zorgde ervoor dat je over veel verschillende “velden” leerde en ook veel docenten van CIW vroeg leert kennen.

Minder positief:

Zou ik niet kunnen bedenken.

Recensie (2017-2018)
Wat vond je van het vak?

Ik vond het een leuk en interessant vak. Het vak leefde echt, omdat er iedere week een andere ‘docent’ stond die vertelde over haar specialisatie binnen het vakgebied Bedrijfscommunicatie & Digitale media. De stof vond ik persoonlijk ook erg interessant, omdat het echt over marketing en reclame ging.

Studielast:

Het vak neemt niet veel tijd in beslag. Wel is het aan te raden om naar de colleges te gaan, omdat je daar veel aan hebt tijdens het leren voor je tentamen. Ook zit er een opdrachtje in het vak, wat niet veel tijd kost. Bij ons was dit een opdracht in duo’s, dus er konden ook taken verdeeld worden.

Positief:

Ik vond het positief dat er iedere week een andere docent was. Dit was fijn, omdat zij allemaal gespecialiseerd waren in verschillende gebieden. Op deze manier konden zij veel vertellen over de stof. Ook vond ik de inhoud/stof van het vak erg interessant.

Minder positief:

De stof hangt in zekere zin samen, maar een duidelijke lijn tussen de onderwerpen is er niet. Je leert dus wel verschillende aspecten, en niet een geheel.

Recensie (2017-2018)
Wat vond je van het vak?

Dit vak vond ik het leukste van alle eerstejaarsvakken in het eerste semester! De stof van dit vak is erg interessant in de praktijk en de gastcolleges waren allen zeer boeiend. In dit vak werden verschillende thema’s besproken, waardoor geen een college over eenzelfde onderwerp ging. In dit vak kwamen een hoop aspecten en gebieden van de stroming Bedrijfscommunicatie en Digitale Media aan bod, waardoor je een goed beeld krijgt van wat deze stroming inhoudt en of dit je interessant lijkt.

Studielast:

De studielast was erg weinig. Je krijgt één praktische opdracht, namelijk het schrijven van een inleiding van een wetenschappelijk artikel. Dit is handig, omdat je deze vaardigheid bij meerdere vakken in het eerste semester nodig hebt. Daarnaast was de tentamenstof ook niet zoveel en was het meerkeuzetentamen best makkelijk.

Positief:

Het feit dat er zoveel verschillende onderwerpen aan bod kwamen vond ik erg positief. Wanneer een onderwerp je weinig interesseerde, hoefde je hier maar één college naar te luisteren. Door de diversiteit van het vak zitten er altijd aspecten van bedrijfscommunicatie in die interessant zijn voor je.

Minder positief:

Zou ik niet kunnen noemen.

Recensie (2016-2017)
Wat vond je van het vak?

Van alle inleidende vakken was Inleiding BDM het leukst. Er waren zeven gastsprekers die elk over een ander onderwerp vertelden. Een voorbeeld hiervan was content marketing. Daarnaast moesten we een inleiding van een paper schrijven en aan het einde een tentamen maken.

Studielast:

Die viel reuze mee, zeker omdat het leuk en interessant was was het niet vervelend om colleges voor te bereiden door middel van het lezen van papers.

Positief:

Het waren hele verschillende onderwerpen die aan bod kwamen, waardoor je een goed beeld kreeg bij wat de track BDM zou inhouden.

Minder positief:

Het was leuk geweest om ook wat algemene theorieën te leren in plaats van alleen onderzoeken van Tilburgse academici.

Recensie (2017-2018)
Wat vond je van het vak?

De colleges waren erg interessant. Omdat dit een inleidend vak is, waren de onderwerpen in de colleges heel erg verschillend. Ieder college behandelde een ander vak dat bij de track ‘BDM’ hoort. Hierdoor werd ook (bijna) ieder college gegeven door een andere docent.

Studielast:

De studielast viel erg mee. Ik moet bekennen dat ik niet voor ieder college de opgegeven stof/artikelen heb gelezen, maar dat was achteraf gezien ook niet echt nodig. In de colleges wordt meestal het grootste gedeelte van de artikelen besproken, waardoor mijn eigen aantekeningen voldoende voorbereiding waren voor het tentamen.

Voor dit vak moet je ook een opdracht maken: het schrijven van een inleiding voor een verzonnen wetenschappelijk onderzoek. Je mag de opdracht in tweetallen maken, en er zijn twee momenten waarop je een deel van je inleiding in moet leveren. De uiteindelijke versie moet maar 650-750 woorden zijn, dus ook deze opdracht valt qua studielast erg mee.

Positief:

Het vak is erg interessant, doordat de onderwerpen erg divers zijn.

Minder positief:

Ik weet niks minder positiefs te noemen over het vak.

0

Start typing and press Enter to search