Interview Joost

Eetcommissaris Interview

1. Hoe zou je jouw commissie in drie woorden beschrijven, en waarom?

Gastvrij, creatief en relaxed.

De combinatie van nieuwe gezichten en Flow-veteranen zorgt voor een frisse mix aan ideeën en de vaardigheden om die ideeën ook echt uit te voeren. Het is altijd leuk om samen te brainstormen over het thema van een nieuwe activiteit. We reizen daarbij van landen tot vakanties, of zelfs naar andere Flow activiteiten. Onze Eetcommissie is een vrij relaxte commissie. We hebben allemaal genoeg te doen in ons dagelijks leven, dus proberen we alles stressvrij te houden.

2. Wat doet de Eetcommissie precies?

De Eetcommissie draait vooral om het creëren van goede vibes. Of dat nu is door de Flowkamer uitnodigend en heerlijk te laten ruiken, een plek te bieden waar mensen kunnen bijkomen na een Flow-borrel, of door informele ontmoetingen tussen docenten en studenten te organiseren: wij zorgen voor een warme en welkome sfeer.

Minstens één keer per maand organiseren we een Tasty Thursday: een open uitnodiging voor heel Flow om langs te komen in de Flowkamer, te genieten van zelfgemaakte gerechten en te ontspannen in een gezellig thema.
Een andere optie is de Hangover Brunch na een Flow-feest, zodat iedereen een beetje kan bijkomen van de avond ervoor. Er is natuurlijk ook ruimte voor andere activiteiten.

Zo hebben we dit jaar bijvoorbeeld de Eindejaarsbarbecue georganiseerd, waar studenten en docenten uit verschillende studierichtingen samenkwamen om te praten, connecten en te genieten van vers gegrild eten. We staan meestal niet op de voorgrond bij activiteiten; we faciliteren vooral. Je zult ons vaak nog eten zien klaarmaken of gewoon meepraten, want de voorbereiding is waar wij het drukst mee zijn.

3. Hoe is het om commissaris van de Eetcommissie te zijn?

Ik heb er echt van genoten! Dankzij de geweldige commissieleden konden we makkelijk taken verdelen en erop vertrouwen dat het geregeld werd. Er is eigenlijk niet veel verschil tussen commissielid zijn of commissaris behalve dan het voorbereiden van vergaderingen, deel uitmaken van het Algemeen Bestuur, en natuurlijk het hebben van eindverantwoordelijkheid.

4. De Eetcommissie is dit jaar voor het eerst geïntroduceerd. Wat maakt het zo’n bijzondere commissie?

Ik denk dat het heel waardevol is om een commissie te hebben die mensen bij elkaar brengt zonder druk van buitenaf. Het biedt de mogelijkheid voor gesprekken en ontmoetingen tussen mensen die anders misschien niet met elkaar in contact zouden komen. Het is in mijn ogen een hele gezonde toevoeging aan de vereniging, omdat het bijdraagt aan sterkere sociale banden en verbindingen.

5. Wat was de lekkerste Tasty Thursday die jullie hebben georganiseerd?

Die van de Studiereis! We maakten allerlei recepten van voorgaande Studiereisbestemmingen, inclusief die van dit jaar. Elk land vertegenwoordigen met gerechten die mensen nog nooit eerder hadden gegeten was een feestje. En terugdenken aan alle verhalen van die reizen maakte het eten nog lekkerder dan het al was.

6. Welke uitdagingen kwamen jullie tegen bij het organiseren van activiteiten?

Iedereen in onze commissie heeft het dit jaar super druk. Het plannen van vergaderingen of bondings kost soms weken, en niet elk commissielid kan bij alle activiteiten aanwezig zijn. Gelukkig losten goede voorbereidingen veel op. Zelfs met een kleiner team lukte het ons om alles soepel te laten verlopen.

7. Als tijd en geld geen rol zouden spelen, wat zou je dan graag organiseren?

Een soort bake-off zou echt fantastisch zijn! Een ruimte huren met werkbladen en ovens, juryleden aanwijzen en dan teams van Flow’ers zien die tegen elkaar strijden om de gekste gerechten te maken. Die georganiseerde chaos zou een droom zijn die uitkomt.