1) Hoe zou jij je commissie omschrijven in drie woorden en waarom?

Creatief, omdat ik elke keer weer positief verrast wordt elke keer dat er ideeën voor de Flowzine aangeleverd moeten worden. Ook denk ik dat we elkaar heel goed aanvullen, ik denk dat ‘complementair’ daar één woord voor is. Ook is de commissie gedurende het jaar steeds ambitieuzer geworden in hun ideeën.

2) Wat doet de InFlowcommissie ook alweer?

De InFlow brengt drie keer per jaar de Flowzine uit en elke maand de nieuwsbrief (de InFlow!). Daarnaast houden we het blog (tocommunicate.nl) bij.

3) Hoe is het om commissaris te zijn van de InFlowcommissie?

Vooral heel leuk! Ik vind het heel interessant om te zien hoe elk commissielid echt zijn eigen inbreng heeft en elke keer dat je opnieuw begint met de ontwikkeling van de volgende Flowzine meer bekend raakt met elkaar en elkaars kwaliteiten.

4) Welke nieuwe dingen heb je geïntroduceerd dit jaar?

Ik ben heel erg van het ordenen, dus ik heb vooral veel gestructureerd en opgeschoond in de opzet van de nieuwsbrief en de Flowzine. Momenteel zijn we ook bezig met hele gave dingen rondom het blog.

5) Hoe is deze InFlowcommissie anders dan de commissie van vorig jaar?

De InFlow bestaat dit jaar voor het eerst in drie jaar niet alleen uit vrouwen! Daarnaast waren we vorig jaar nog wat zoekend naar wat een goede verdeling in formeel en informeel voor de Flowzine was omdat het format net was omgegooid. Ik denk dat we die nu zo goed als gevonden hebben, als zijn ze het daar over een jaar wellicht helemaal niet mee eens, haha.

6) Wat waren je doelen voor je commissie?

Ik wilde heel graag dat de “producten” van de InFlow (de nieuwsbrief, het blog en de Flowzine) bekender zouden zijn en dat er misschien zelfs naar uit zou worden gekeken, vooral de Flowzine. Ik hoor best vaak dat mensen ze niet lezen of zelfs niet weten dat ze bestaan, en dat kan best demotiverend zijn. Ik schat mezelf zeker niet zo hoog in dat ik denk dat iedereen nu al op het puntje van zijn stoel zit voor de Flowzine, maar ik denk dat we de aanloop daartoe zeker in gang gezet hebben.

7) Als je niet naar tijd of geld hoeft te kijken, wat zou je dan willen organiseren?

Eigenlijk zou ik alleen al heel graag de Flowzines naar mensen thuis willen sturen, ook buiten Tilburg. Maar als we echt groot gaan denken: Door de ruimtebeperkingen van de Flowzine moeten we vaak de helft van hele interessante interviews weggooien, dus het lijkt het me ontzettend gaaf om de interviews professioneel te filmen en toegankelijk te maken voor leden. We hebben dit jaar ook wat gespeeld met het idee om het recept in de Flowzine te combineren met een interview. Mijn droomversie hiervan is dat je opneemt dat je een recept van de de geïnterviewde maakt in een studiokeuken en diegene tegelijkertijd interviewt op een informele manier.

Rosa van der Vleuten

Commissaris InFlowcommissie 2020-2021