Studeren in het buitenland?!

Heb je er ooit over nagedacht om een semester door te brengen op een universiteit in het buitenland, je taalvaardigheden te verbeteren, je perspectief te verbreden en een andere cultuur te ontdekken? Check dan onze website voor informatie over de voorwaarden voor aanmelding, bestemmingen en veel meer! Je bent natuurlijk ook altijd welkom op onze informatie sessies.

Heb je nog vragen over studeren in het buitenland na het bekijken van onze website? Bel ons dan (+31 (0) 13 466 4477) of stuur ons een email (studyabroad@tilburguniversity.edu). We helpen je graag!

Met vriendelijke groeten,
Study abroad & Exchange Office

*alle communicatie met het Study abroad & Exchange office verloopt in het Engels

Sara van der Boon in Orange (Californië)

Ik denk dat dit al begint vanaf het moment dat je de stap neemt om op exchange te gaan. Je stapt uit je comfort-zone en dat is heel spannend. Maar al snel kom je erachter dat je tot meer in staat bent dan je zelf dacht, want je gaat je sowieso redden. Vanaf een bepaald punt lijken dingen die je eerst heel eng vond, helemaal niks meer voor te stellen! Daarnaast heeft het me al geholpen…

Iris van Bergeijk in Roskilde (Denemarken)

Ik vond het heel interessant om te zien hoe er op een andere universiteit onderzoek wordt gedaan en ook om te zien hoe mensen met verschillende culturele achtergronden over allerlei onderwerpen denken. Daarnaast heb ik mijn Engelse spreekvaardigheid verbeterd en heb ik mijn kennis verbreed door meer praktische vakken te kiezen en door een taalcursus Deens…

Ivy Hoevenaars in Nanyang (Singapore)

Ik denk dat voor iedereen een semester in het buitenland toegevoegde waarde heeft. In dit half jaar leer je jezelf beter kennen, kom je voor veel uitdagingen te staan, leer je zelfstandig te functioneren en daag je jezelf academisch uit. Een semester studeren buiten Europa is een ontzettend goede zet. Alles is anders als thuis. Daarom is dit zo’n uitdaging…

Milou Verhagen in Waterloo (Canada)

Het is een unieke ervaring, je komt op plekken waar je als niet-student nooit meer kan komen en je leert ontzettend veel over andere culturen en over jezelf. In talloze opzichten is het een positieve ervaring. Het enige wat je mogelijk tegen zou kunnen houden in mijn opzicht is het financiële plaatje, maar daarvoor kun je ook vaak wel een oplossing vinden…

Saskia Waterschoot, Melbourne (Australië)

Ik woonde voor mijn exchange ook al op mezelf, maar als je in een ander land bent en echt weer opnieuw moet beginnen is dat toch best spannend. Maar ik denk dat ik nu wel veel zelfstandiger ben en minder bang van nieuwe situaties. Ook merkte ik bij het zoeken naar een stage en een bijbaantje dat werkgevers het heel interessant vinden als…

0

Start typing and press Enter to search