Kun je jezelf even kort voorstellen? Welke studie(s) heb je gevolgd?
Mijn naam is Usha, momenteel ben ik 25 jaar oud. Op het einde van 2015 heb ik mijn bachelordiploma in Commerical Economics bij de HAN University of Applied Sciences behaald, en in september 2016 ben ik begonnen met mijn premaster bij Tilburg University. In februari 2018 heb ik mijn master in Business Communication and Digital Media behaald. In 2017 en 2018 as ik bovendien actief lid bij Flow als commissaris van de Premaster- en Mastercommissie.

Kun je iets vertellen over het bedrijf waar je nu werkt?
Na mijn afstuderen ben ik verhuisd naar Genève waar ik nu woon en werk. Eerst heb ik bij een digitaal bureau gewerkt, maar nu werk ik bij de International Telecommunications Union (ITU). ITU is een gespecialiseerd bureau van de Verenigde Naties dat verantwoordelijk is voor kwesties die betrekking hebben op informatie- en communicatietechnologieën. Het is het oudste bureau van alle 15 gespecialiseerde bureaus van de VN. Het is opgericht in 1865 om de internationale verbindingen tussen communicatienetwerken te vergemakkelijken. Het ITU verdeelt wereldwijd radiospectrum en satellietbanen, ontwikkelt de technische normen die ervoor zorgen dat netwerken en technologieën naadloos met elkaar verbonden zijn, en streeft ernaar de toegang tot informatie- en communicatietechnologie te verbeteren voor achtergestelde gemeenschappen. In principe profiteer je elke keer van het werk van de ITU als je belt met je mobiele telefoon, toegang hebt tot het internet of een e-mail verstuurt!

Hoe ben je er terecht gekomen?
Ik zag de vacature op LinkedIn en heb toen gesolliciteerd via de website.

Hoe snel kwam je aan een baan nadat je was afgestudeerd?
Na mijn verhuizing naar Genève heb ik een taalcursus gevolgd om de lokale taal onder de knie te krijgen, aangezien Genève Franstalig is. Ik heb een maand lang een cursus Frans gevolgd aan de Universiteit van Genève en ben daarna actief op zoek gegaan naar werk. Binnen een maand vond ik mijn eerste baan bij het digitale bureau en na een jaar wisselde ik naar mijn huidige functie.

Hoe heb jij tijdens het solliciteren geselecteerd op welk type baan je wilde solliciteren?
Ik wilde graag in digitale marketing gaan werken en kwam het bedrijf online tegen. Dat bedrijf had op dat moment geen vacature open staan, maar nadat ik hen had gebeld, mezelf had voorgesteld en had gevraagd naar de mogelijkheden, nodigde de CEO mij uit voor een gesprek en twee weken later werd ik aangenomen. Mijn huidige werkgever, ITU, had wel een vacature open staan voor de functie en ik was geïnteresseerd in de specificaties van de functie en besloot te solliciteren vanuit mijn sterke persoonlijke interesse voor de functie. De ITU is een heel ander type organisatie, gezien haar status en omvang, maar het is zeer interessant en lonend om voor te werken.

Wat is je functie op dit moment?
Op dit moment ondersteun ik de ‘Capacity and Digital Skills Development’ afdeling van ITU, en in het bijzonder van de ITU Academy. ITU Academy is een initiatief van ITU dat een breed scala aan opleidingsactiviteiten en kennisbronnen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie samenbrengt. Dit gebeurt door middel van trainingen, workshops en evenementen.

Kun je iets vertellen over je dagelijkse werkzaamheden?
Mijn dagelijkse werkzaamheden variëren per dag en aangezien onze partners en klanten wereldwijd zijn, stopt het werk nooit echt. Ik ondersteun de ITU-platform (ITU Academy), bereid marketingmateriaal en campagnes voor en begeleid de senior leadership teams.

In hoeverre komt je studieachtergrond terug in je werkzaamheden? Sluit het goed aan?
Ik denk dat de BDM master vrij theoretisch en gedetailleerd is, maar je ook de mogelijkheid biedt om je kritisch denkvermogen te ontwikkelen, wat ik erg nuttig vind op de werkvloer. Bovendien denk ik dat je scriptie een belangrijke rol speelt omdat (potentiële) werkgevers je vaak vragen stellen over je onderwerp, interesse in het vakgebied en onderzoeksmethoden. Ik denk ook dat het hebben van een masterdiploma een groot voordeel is bij het zoeken naar werk in het buitenland. Ik heb echt genoten van mijn ervaring bij Flow als commissaris, en heb hiervan ook geprofiteerd bij het zoeken naar een baan in het buitenland.

0

Start typing and press Enter to search