Welke minor heb je gevolgd? En waar?
Ik heb als bijvakstudent vakken gevolgd aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Hier heb ik drie vakken gevolgd aan het “Department of Mathematics and Computer Science”.

Waarom heb je hiervoor gekozen?
Allereerst heb ik gekozen voor Eindhoven omdat hier diverse vakken in de richting van Informatica te volgen zijn. Ik wilde graag meer vakken volgen op het gebied van HAIT, zoals wij dat kennen. Ik ben toen specifiek gaan zoeken naar universiteiten die dit aan konden bieden. Door middel van het rondspeuren op websites van universiteiten heb ik gekeken welke vakken mij aan spraken. Eindhoven bleek een enorm passende keuze, en daarnaast is het ook erg makkelijk te reizen.

Welke vakken heb je gevolgd?
De volgende vakken heb ik gevolgd:
* Business Modeling
* Design of Business Information Systems
* Introduction to Modeling

Ik heb hierbij een afweging gemaakt welke vakken eerstejaars vakken waren en welke vakken in andere jaren werden gegeven. Aangezien je minor specifieke voorkeuren heeft voor de samenstelling is het handig om hier rekening mee te houden.

Ben je ervoor op kamers gegaan?
Ik ben hiervoor niet op kamers gegaan. Simpelweg omdat Eindhoven erg gemakkelijk met de trein te bereizen is. Daarnaast volgde ik ook nog extra vakken in Tilburg en was dit zo goed te combineren. Het was voor mij dus niet noodzakelijk en daarnaast waren het ook gewoon extra vakken die ik wilde volgen, buiten onze universiteit.

Hoe beviel het?
Achteraf beviel het erg goed. Het onderwijs op een andere universiteit is toch weer een andere ervaring. Het contact met docenten is daar anders en daarnaast waren alle vakken geheel in het Engels. Natuurlijk hebben we dit bij CIW ook, maar een groot gedeelte is dan toch nog steeds in het Nederlands. Daarnaast wordt alles vanuit een technisch perspectief bekeken. Dit betekende ook veel wiskunde. Dit moet je wel liggen, maar ik kon dit perspectief ook wel erg waarderen. Het was op deze manier een mooie aanvulling en een andere werkwijze waardoor jezelf andere kwaliteiten ontwikkeld.

Was het lastig om over te schakelen?
Het is niet erg lastig om over te schakelen. Ik moet wel aangeven dat het simpelweg een andere manier van studeren is. Er is veel meer groepswerk. De studielast van deze groepsopdrachten is ook erg hoog en het is vaak voorgekomen dat ik hele dagen met mijn groepje bezig was aan opdrachten. Dit is wel wennen, maar je leert zo wel ook meer praktijk. Dit is een mooie afwisseling en deze praktische benadering was ook erg leerzaam bij deze vakken. Verder is het niveau niet per se veel hoger of lager. Zolang je jezelf goed inzet voor de vakken is het zeker te halen. Het is natuurlijk aan het begin wel even wennen waar je welke informatie kan vinden en hoe het daar allemaal werkt. Dat is even uitpuzzelen, maar daar ben je ook zo uit.

Kende je iemand anders die ook deze minor volgde?
Nee, ik kende daar verder helemaal niemand. Dit vond ik niet lastig. Je leert vanzelf nieuwe mensen kennen. Dit gebeurt ook juist met de groepsopdrachten, dus dat is zeker ideaal. Ik heb er leuke mensen aan over gehouden die ik nu nog steeds geregeld spreek.

0

Start typing and press Enter to search