In No category

Apple maakt iPhones expres traag met update 

Een nieuw hoofdstuk in de vete tussen Microsoft en Apple is aangebroken. Terry Myerson, directeur van de afdeling mobiel bij Microsoft, beschuldigde Apple ervan oude toestellen een update te geven die de telefoon ongebruikelijk traag maakt. De gebruiker zou zo sneller geneigd zijn een nieuw toestel te kopen. In oktober maakte Apple inderdaad een moeizaam upgrade-proces door. Daarbij werden eerst de problemen bij de nieuwe iPhones verholpen, voordat de 3GS aan de beurt was. De bewering van Myerson is echter wel heel ongenuanceerd. De smartphone oorlog is inmiddels een vuile oorlog geworden, met zwartmakerij en talloze rechtszaken als belangrijkste wapenfeiten. Meer lezen.

 

De Nederlandse cultuur op social media

Verklaart de Nederlandse cultuur ons gedrag op social media? Onze individualistische cultuur heeft ons een zekere directheid meegegeven. Nederlanders zeggen wat ze denken. De vertaalslag naar social media is niet al te groot. De uitroepen “#dtv” en “Retweet please” komen vast bekend voor… Als wij iets willen, dan schromen we niet om het te vragen. Bovendien hebben wij ook over ieder onderwerp een mening klaar die we via ons toetsenbord de wereld in knallen.

Een lage machtsafstand is eveneens kenmerkend voor Nederland. Nog niet zo lang geleden was “#kutschool” trending topic op twitter. Coincidence? I think not! Meer typisch Nederlandse trekjes lees je hier.

 

Drie mediatrends uit Amerika

1 Contentcuratie

Contentcuratie is het (her)ontdekken, verzamelen en presenteren van content, en dus niet perse het creëren van nieuwe inhoud. Diensten zoals Spotify voor muziek, die uit een enorme informatiestroom interessante inhoud filteren afgestemd op het individu, zijn sterk groeiende.

2 Changing business

De traditionele manier van geld verdienen aan muziek, films of boeken is aan het verdwijnen. Daarom moeten bedrijven consumenten zo ver krijgen dat ze betalen voor hun producten, ofwel in geld, ofwel in reviews.

3 Big data

De hoeveelheid informatie op het internet is immens en groeit in een razend tempo. Daardoor ontstaan gigantische databases. Door technologieën als clouds en open source software wordt het voor ieder bedrijf mogelijk om enorme hoeveelheden data te analyseren en daar voordeel mee te doen. In de toekomst zullen steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van big data analyses. Meer lezen.