Kun je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Anne, ik ben een tweedejaarsstudent Communicatie- en Informatiewetenschappen en hier volg ik voornamelijk vakken van de BDM-track. Verder ben ik actief geweest bij Flow in de Introductiecommissie, als commissaris van de Informele Activiteitencommissie en zal ik komend jaar de functie van Externe Zaken in het bestuur mogen vervullen! Daarnaast voetbal ik sinds kort ook bij studentenvoetbalvereniging Merlijn.

Kun je iets vertellen over de bijbaan die je doet?
Ik werk als Junior Content Manager bij Kwalitiv. Dit is een online marketingbureau in Tilburg dat gespecialiseerd is op het gebied van SEO. Ik ben hier in september 2018 begonnen en sindsdien ben ik verantwoordelijk voor het maken van content voor onze klanten. Dit doe ik voornamelijk door het schrijven van blogs. Daarnaast heb ik hier ook de ruimte gekregen om mijn eigen blog te ontwikkelen en hiervoor te schrijven tijdens mijn werk!

Hoe ben je hier uiteindelijk bij terecht gekomen en met welke motivatie? Had je voorkennis of ervaring nodig?
Ik ben hier eigenlijk bij toeval terecht gekomen. Een meisje dat ik ken en volg op Instagram had de vacature in haar Instagram-story gezet en zodoende heb ik contact met haar gezocht, informatie gevraagd en uiteindelijk gesolliciteerd! Ik zocht naar meer praktijkervaring naast mijn studie en ik houd erg van schrijven, dus daarom leek dit mij de ideale bijbaan. Qua voorkennis was het gewoon erg belangrijk dat je in correct Nederlands kon schrijven en dat je creatief genoeg bent om leuke, pakkende teksten te schrijven.

Hoeveel tijd ben je ongeveer bezig in de week? Heb je hierdoor studievertraging opgelopen?
Het kan per week verschillen hoeveel je werkt, omdat het team heel flexibel en meedenkend is. Zo kan ik er makkelijk voor kiezen om in tentamenweken minder of helemaal niet te werken en in andere weken weer wat meer. Over het algemeen werk ik ongeveer 8 uur per week bij Kwalitiv. Ik heb door deze baan geen studievertraging opgelopen, omdat de manager ook vindt dat studie altijd voor gaat. Super fijn dus!

Waarom denk jij dat deze bijbaan een toegevoegde waarde voor jou heeft als jij straks op de arbeidsmarkt terechtkomt?
Deze baan zal een toegevoegde waarde zijn, omdat ik later in mijn werk ook mee wil werken aan het schrijven van marketingcampagnes en ik hier dus al veel ervaring opdoe met het schrijven van reclameteksten. Daarnaast leer ik hier meerdere skills zoals het bouwen van sites via WordPress, die later alleen maar van pas zullen komen.

0

Start typing and press Enter to search