Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Dennis, ik ben 21 jaar en zit nu aan het einde van mijn bachelor HAIT/CSAI. Ik heb bij Flow meerdere dingen gedaan, zoals de introductiecommissie en de formele activiteitencommissie en vorig jaar heb ik een bestuursjaar gedaan als voorzitter.

Kun je iets vertellen over de bijbaan die je doet/hebt gedaan?
Ik heb gewerkt als student assistent bij Pieter Spronck, dus op de uni. Het is een betaalde bijbaan voor 8 uur in de week. Voor mijn werk moet ik een script schrijven (programmeren) om het boek wat hij heeft geschreven te ‘vertalen’ naar een HTML-pagina, een soort online versie dus. Ik werd hier redelijk vrij in gelaten en had maar een paar contactmomenten met meneer Spronck. Ik kon mijn eigen tijd ook gewoon zelf indelen. Er stond wel 8 uur in de week voor, maar ik hoefde er niet elke week aan te werken en hoefde er ook geen 8 uur aan te besteden als ik dat niet nodig had. Heel chill dus!

Hoe ben je hier uiteindelijk bij terecht gekomen en met welke motivatie?
Ik ben bij deze bijbaan gekomen doordat er een oproep werd geplaatst op de Blackboardpagina van het vak wat Pieter Spronck gaf. Ik zat zelf zonder bijbaan, vond het vak wel interessant en besloot te solliciteren. Zo kon ik mijn kennis wat meer uitbreiden, had ik een relevante bijbaan en überhaupt wat meer geld dan alleen van DUO, haha.

Hoeveel tijd ben je ongeveer bezig in de week? Heb je hierdoor studievertraging opgelopen?
Ik was er minder tijd mee bezig dan er voor stond, maar het lag heel erg aan de drukte die ik zelf had. Ik denk dat ik er gemiddeld 5-6 uur per week aan heb gezeten, maar de ene week was dit 0 uur, en de andere week 10-12 uur zeg maar. Ik heb er verder ook geen studievertraging door opgelopen.

Waarom denk jij dat deze bijbaan een toegevoegde waarde voor jou heeft als jij straks op de arbeidsmarkt terechtkomt?
Enerzijds omdat ik zo een relevante bijbaan heb gehad, waarbij ik stof die ik in de colleges leerde ook in praktijk bracht. Zo heb ik al een klein beetje meer werkervaring dan anderen. Daarnaast heb ik er ook geld aan verdiend en is de universiteit een prima werkgever, dus scheelt het weer aflossen, haha. Het was voornamelijk fijn om de kennis uit het college actief te blijven gebruiken, zo makkelijker het vak te halen, en een iets relevantere bijbaan te hebben dan bijvoorbeeld mijn oude baan: vakken vullen.

0

Start typing and press Enter to search