Wie ben je? 
Ik ben Marloes, 20 jaar en ik zit nu in mijn derde jaar van de bachelor. Daarnaast ben ik al drie jaar actief lid bij Flow, waarvan 1 jaar als commissaris van de introductiecommissie.

Waar heb je stage gelopen?
Ik heb stage gelopen bij Indicia in Tilburg. Indicia richt zich op het ‘loslaten van je digitale potentie’. Ze bieden online toepassingen zoals apps, sites en portals aan. Ook hebben ze een design team, sociale media team en marketing team. Met deze drie afdelingen heb ik het meest te maken gehad. Tijdens mijn stage bij Indicia heb ik ook samen met de marketingmanager zijn nieuwe adviesbedrijf opgestart genaamd Mindshapers. Bij de werkzaamheden moet je vooral denken aan een nieuwe website maken, sociale kanalen opzetten en vooral het managen van dit alles.

Hoe lang heb je stage gelopen en hoeveel uur in de week?
Ik heb vijf maanden lang vier dagen in de week stage gelopen.

Hoe ben je er terecht gekomen? Wat moest je er voor kunnen?
Ik heb een open sollicitatiebrief gestuurd met daarin mijn CV en een motivatiebrief. Ik werd toen op gesprek gevraagd en werd uitgekozen. Omdat ze het interessant vonden dat ik van de universiteit kwam en stage wilde lopen werd de theoretische kennis juist erg gewaardeerd. De praktische kennis wilde ik dan ook graag opdoen tijdens mijn stage en daar was mijn stageadres het gelukkig mee eens.

Waarom wilde je stage lopen?
Toen ik begon met studeren wist ik al dat ik stage wilde lopen om zo (tijdelijk) in het bedrijfsleven ondergedompeld te worden. Tijdens de opleiding CIW leer je ontzettend veel theorieën en modellen en helaas maar weinig praktijkervaring. Ik wil vooral graag zien en ervaren wat ik met al deze opgedane kennis werkelijk kan gaan doen.

Wat heb je precies gedaan en geleerd op je stage?
De eerste maand werd ik ondergedompeld in de wereld van WordPress. Ik heb websites vanaf niets opgebouwd die aan alle eisen van de klanten voldeden. Het leren gebruiken van programma’s zoals Google Analytics, AdWords, Tag Manager en vele anderen hoorden daar ook bij. De focus lag vooral op het verbeteren van SEO. Het was leuk om te zien hoe mijn gemaakte websites steeds verder groeide. Daarnaast was mijn stagebegeleider/marketingmanager een eigen adviesbedrijf aan het opstarten waar hij mij wilde inzetten als marketingmanager, zodat het deze vijf maanden mijn project zou worden. Ik heb hiervoor meetings moeten voorbereiden en plannen, de website opgezet, alle sociale kanalen ingericht en dit alles het internet over proberen te verspreiden.

Wat ik verder vooral heel fijn vond aan stage lopen is het binnenkijken in een goed lopend bedrijf. Overal zijn bedrijven op hun eigen manier georganiseerd en hebben ze een eigen manier van werken. Wanneer je je diploma’s op zak hebt is het namelijk nog niet voor je uitgestippeld waar je precies terecht gaat komen en wat je functies zullen zijn, zeker bij CIW waar we heel breed worden opgeleid. Mijn doel was om erachter te komen wat ik later wel en niet zou willen doen voor werk en daar ben ik zeker weer een stap verder in gekomen!

Heb je studievertraging opgelopen en kreeg je een vergoeding?
Ik loop een half jaartje uit. Ik had besloten om mijn scriptie en laatste vakken een half jaar op te schuiven om plaats te maken voor een stage. Sowieso worth it! Ik kreeg een maandelijkse vergoeding.

0

Start typing and press Enter to search