In Evenementen

Op 1 mei vindt de Business Data Challenge plaats! Dit evenement wordt georganiseerd door Studievereniging Flow, Asset | Economics en Asset | SBIT. Het is een geweldige kans om jouw analytische vaardigheden toe te passen op echte zakelijke problemen terwijl je potentiële werkgevers ontmoet! Gedurende de dag werk je samen in multidisciplinaire teams aan het oplossen van een case van interessante bedrijven. De case zal zich richten op het verbeteren van bedrijfsprocessen.

Om de case op te lossen, moet je met je team verschillende mijlpalen bereiken. Eerst houd je een brainstormsessie om op ideeën te komen. Vervolgens levert het bedrijf een dataset aan die geanalyseerd en gevisualiseerd moet worden om de tweede mijlpaal te voltooien. Tot slot integreer je je bevindingen tot een totaaloplossing die je team voorstelt aan het bedrijf. Per case gaat het beste team door naar de finale, waar ze hun ideeën zullen delen met het voltallige publiek en de jury. Lunch en drankjes worden verzorgd terwijl je aan de case werkt.

Na de finale kan iedereen genieten van een driegangendiner. Aansluitend hebben we een informele borrel met recruiters van de deelnemende organisaties. Daarnaast krijgen de winnende teams prijzen uitgereikt tijdens de prijsuitreiking.

Dit evenement richt zich op studenten van MSc. Economie, MSc. Informatiemanagement en MSc. Datawetenschap & Maatschappij. Dus als het aantal inschrijvingen onze maximale capaciteit van 48 deelnemers overschrijdt, krijgen studenten van deze opleidingen voorrang.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar businessdatachallenge@gmail.com.