Over de Club van 50

De Club van 50 is in 2012 opgericht toen Flow haar tiende verjaardag vierde. De Club van 50 is een groep mensen die Flow (o.a. alumni en vrienden van de vereniging) willen steunen door jaarlijks €50,- te doneren. In ruil daarvoor krijgen zij een prominente plaats op het bord in de Flowkamer en een jaarlijkse borrel met een vergadering.

Leden van de Club van 50

Dit zijn de leden van de Club van 50.

Nick Tammel, Voorzitter 2012-2013

Michael Langendoen, Introcommissaris 2013-2014

Ik ben Michael Langendoen en inmiddels ben ik een hardwerkend burger die nog weleens met weemoed aan zijn luie studentenleventje terugdenkt. Vanaf mijn eerste jaar was ik al van de partij bij Flow om sindsdien pas weer te vertrekken na het behalen van mijn Master.

In deze jaren heb ik in verschillende commissies gezeten en heb zelfs 3 keer een commissie mogen leiden: De webcommissie, de introcommissie en de allereerste weekendcommissie. Mijn favoriete activiteit blijft toch het introkamp, waar ik 5 jaar achter elkaar een rol heb in gespeeld. Daarnaast ben ik ook trots op het feit dat ik grondlegger ben van Flow HQ, het legendarische Flow huis waar ik met vele andere Flowers mooie momenten heb beleefd. Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad bij Flow en zal de vereniging altijd blijven volgen.

Arnoud van Hulst, Grootste fan van Flow

Ik ben Arnoud van Hulst, masterstudent Religiestudies. In mijn tweede jaar kwam ik als bestuurslid van Media Vita op een borrel van Flow terecht en ben nooit meer weggegaan. Als inmiddels vaste gast bij deze borrels, zie ik dat Flow voor veel communicatiestudenten de ideale manier is om vrienden voor het leven te maken en tegelijkertijd de theorie van de studie te kunnen combineren met de praktijk. Het is belangrijk dat Flow die leuke én interessante activiteiten kan blijven organiseren, en daarom draag ik daar graag een kleine steen aan bij via de Club van 50.

Pieter Winnemuller, Vicevoorzitter 2013-2014

Na in 2011 als eerstejaarsstudent kennis te hebben gemaakt met Flow, heb ik een aantal prachtige jaren als actief lid meegemaakt. Door het organiseren van borrels, promotieactiviteiten en bovenal een bestuursjaar in 2013-2014 heb ik Flow vanbinnen en vanbuiten mogen leren kennen. In 2016 heb ik mijn actief lidmaatschap kunnen afsluiten met de organisatie van het jaarlijkse symposium.

Samenwerken, plannen, besturen en bovenal ontzettend gave activiteiten neerzetten voor mijn medestudenten: Flow heeft het me allemaal geleerd. Hoog tijd om nieuwe generaties kennis te laten maken met de leukste studievereniging van allemaal. Daarom steun ik met trots de Club van 50, en hoop ik dat Flow elke CIW-student nog vele geweldige jaren mag bezorgen!

Yannick van den Hurk, Penningmeester 2010-2011

Sebastiaan Brouwers, Webcommissaris 2011-2012

Yvonne Withagen, Penningmeester 2014-2015

Ik ben Yvonne Withagen, voormalig penningmeester, dronken vlegel punten winnaar en voorlopig in het bezit van het record langst achtereenvolgend actief lidmaatschap. Voor de geïnteresseerden: lid EJC (2011/2012), lid IFAC (2012/2013), commissaris IFAC (2013/2014), penningmeester (2014/2015), lid weekendcommissie (2015/2016), lid lustrumcommissie (2016/2018). Misschien overbodig om nu nog te zeggen, maar ik ben echt gek op Flow! Helaas is het voor mij ook een keer tijd om deze periode af te sluiten, maar gelukkig kan ik nu wel mijn volledige aandacht richten op mijn fulltime baan. Een plek waarbij ik alle skills die ik geleerd heb bij Flow kan toepassen in het ‘grote mensen leven’ (op die dronken vlegel punten na dan). En een plek waarbij ik genoeg geld verdien om met plezier de vereniging te kunnen steunen die mij zoveel gegeven heeft.

Karlijn van Hoek, Secretaris 2009-2010

Het is inmiddels alweer even geleden (2009-2010), maar ik kijk nog steeds met veel plezier terug op mijn bestuursjaar bij FLoW (oude spelling). Als studiereiscommissaris begeleidde ik de trip naar Kopenhagen in 2009 en dat smaakte naar meer. Ons bestuursjaar kende veel hoogtepunten en ik heb nog veel vrienden uit die tijd (o.a. bestuursgenootje Maarten). Na mijn bachelor volgde ik een master Media & Journalistiek in Rotterdam en in de zomer van 2011 startte mijn carrière bij Willem II. Inmiddels ben ik al een aantal werkgevers verder, maar ik woon nog steeds met veel plezier in Tilburg. Studievereniging Flow heeft tijdens mijn studie veel voor mij betekend en ik ben blij dat ik op deze manier betrokken kan blijven(en af en toe een biertje kan drinken met mede oud-Flowers)!

Dominique Roovers, Winnaar Flowmissie 2015 (Web)

Dennis de Groot, Voorzitter 2015-2016

Nadat ik mijn studententijd goed begonnen was met een TOP-week en introkamp, hoefde ik niet lang na te denken om me in te schrijven voor een commissie van Flow. Geïnspireerd door een fantastisch kamp en overgehaald door mijn TOP-papa Michael Langendoen, heb ik me ingeschreven voor de Introcommissie (waar Michael toevallig ook commissaris van was). Vervolgens trad ik in Michaels voetsporen als commissaris van de Introcommissie en een jaar later trad ik in de voetsporen van mijn andere TOP-papa, Nick Tammel, en mocht ik voorzitter worden van deze prachtige vereniging in 2015- 2016. Zo zie je maar dat een goede opvoeding erg belangrijk is! Naast een geweldig bestuursjaar met super lieve bestuursgenootjes vol lol en nieuwe ervaringen, heb ik ook in andere commissies gezeten met elke keer weer gezellige commissiegenoten. Dat zwak voor het introkamp uit het eerste jaar is wel gebleven. Na er elk jaar bij geweest te zijn, elke keer in een andere rol, heb ik het introkamp ondertussen wel zo goed als uitgespeeld. Het is mooi om nieuwe eerstejaars bij Flow te betrekken, zodat ze er hopelijk net zo veel van kunnen genieten als ik dat heb mogen doen. Want oi, oi, oi, wat is het studentenleven mooi.

Donny Batenburg, Secretaris 2015-2016

Arjen Traas, Penningmeester 2015-2016

Evi van der Weegen, Commissaris Externe Betrekkingen 2015-2016

Aan het begin van mijn studententijd kwam ik voor het eerst in contact met Flow. Na wat getwijfel heb ik er toen voor gekozen actief te worden bij de Eerstejaarscommissie(inmiddels geannexeerd door de Introductiecommissie). Deze keuze was het begin van een actief lidmaatschap die mijn hele studententijd zou duren – zelfs tijdens mijn exchange. In het jaar 2015/2016 heb ik de eer gehad om deel uit te maken het Dagelijks Bestuur van Flow als Commissaris Externe Betrekkingen. Samen met de leukste bestuursgenoten en alle lieve leden van Flow heb ik echt een topjaar gehad. Ik heb Flow van 2013 tot nu heel erg zien veranderen en zien groeien, en ik ben trots dat ik dit mag steunen en hier deel van mag uitmaken.

Arnold van der Werff, Flexabeats en Huis-DJ van Flow 2012-2017

Anne Kessels, Voorzitter 2016-2017

Suzan van Dijke, Secretaris 2016-2017

Met veel plezier ben ik vijf jaar lang actief lid geweest bij Studievereniging Flow. In mijn eerste jaar (2013-2014) was ik lid van de IFAC, daarna werd ik lid van de Promocommissie, commissaris van de IFAC, secretaris & vicevoorzitter en tot slot lid van de Lustrumcommissie. Het Lustrum van Flow was de klap op de vuurpijl! We organiseerden onder andere een gala met diner, een super toffe cantus met live band, een cabaretavond, een wild weekend Europapark en we hebben abgeseild van de Pathé. Wat heb ik genoten van alle activiteiten die ik met Flow heb mogen meemaken. Flow heeft mijn studententijd een stuk gezelliger, feestelijker en makkelijker gemaakt. Dat wens ik iedereen toe!

Stephanie Kruythof, Commissaris Externe Betrekkingen 2016-2017, Opoe van Flow

Nigel Korthout, DJ Larcho

Hoewel Nigel in 2017-2018 commissaris was van de Symposiumcommissie, zal hij worden herinnerd als DJ Larcho. De naam is ontstaan in Londen, waar Flow was uitgenodigd voor een College Tour-uitzending. ’s Avonds ging Nigel eten bij een pizzeria met een Starbucks-achtig concept: aan de ene balie plaatste hij zijn bestelling en aan de andere ontving hij de pizzadoos met zijn naam erop. Je kunt je voorstellen dat Engelsen moeite hebben met de spelling van Nederlandse namen, maar gelukkig heeft Nigel de meest Engelse naam denkbaar. Hoe de pizzadame van Nigel ‘Larcho’ heeft gemaakt is tot op de dag van vandaag een groot raadsel. Sindsdien gaat hij als (DJ) Larcho door het leven.

Nina Serpenti, Voorzitter 2017-2018

Ramon Pieternella, Vicevoorzitter 2017-2018

Meggie Janssen, Secretaris 2017-2018

Anouk Smits, Penningmeester 2017-2018

Anneloes Meijer, CEB 2017-2018

Jesse Janse, Zeeuwse trots van Flow

Nina Rooze, Secretary 2018-2019

Ayra Lintsen, Treasurer & Vice Chairman 2018-2019

Dirk Goosen, Internal Affairs 2018-2019

Anouk den Doelder, External Affairs 2018-2019

Thijs van der Weijden, ‘Thissa’, Actief lid 2017–2021

In 2016 begon ik aan de studie CIW in Tilburg. Na een rustig eerste jaar werd ik in 2017 actief lid bij Flow, want ik wist wel dat je bij de ‘blauwe shirts’ moet zijn voor de gezelligheid. Toen begon het echte avontuur! Ik ging onverwacht op kamers en bezocht talloze borrels, cantussen, uitjes en andere activiteiten. Uiteindelijk heb ik drie jaar in de Webcommissie gezeten (één jaar als commissaris) en één jaar in de IFAC. Een erg leerzame en gezellige periode!

Omdat de Coronacrisis roet in het studie-eten gooide, verlaat ik Tilburg met enkel een bachelordiploma en geen master zoals gepland. Maar wat voor mij veel meer betekent dan die papiertjes, is alle persoonlijke ontwikkeling, ervaring en plezier als actieve student. En natuurlijk alle mensen die ik heb leren kennen. Dank jullie wel en het was een eer om onderdeel te zijn van Flow!

Dore de Smidt, Voorzitter 2019 – 2020

Toen ik in 2017 met lichte zenuwen naar ‘beneden de rivieren’ verhuisde, had ik niet verwacht met zoveel open armen ontvangen te worden. De Brabantse gezelligheid, het Tilburgse studentenleven en alle lieve leden van Flow zorgden ervoor dat ik binnen no time een nieuw thuis had gevonden. Jawel Randstedelingen, het gras is daadwerkelijk groener aan de overkant.

Meegesleurd in het enthousiasme van mijn nieuwe vrienden werd ik als eerstejaars lid van de Promotiecommissie. Het jaar daarop mocht ik samen met een geweldige commissie de studiereis naar Helsinki & Tallinn organiseren en het jaar daarop kreeg ik de kans voorzitter van onze mooie vereniging te zijn. Tijdens al die jaren bij Flow heb ik genoten, geleerd, mezelf ontdekt en vrienden voor het leven gemaakt. Ondanks dat ik nu een totaal andere studierichting op gegaan ben, waren die vier jaar bachelor CIW het meer dan waard. Boven alles waren dat namelijk vier mooie jaren bij Flow. Ik hoop er nog vele jaren achteraan te kunnen plakken als lid van de Club van 50!

Fenna Lambregts, Secretaris & Vice-Voorzitter 2019-2020

In 2017 ben ik bij Flow gekomen tijdens het jaar van ons derde lustrum, beginnend in de Familiedagcommissie. Ik had het geluk dat ik een van de mensen was die meeging met de lustrumreis naar Europapark, en hierna besloot ik dat ik volop ging genieten van het Flow-studentenleven en verhuisde ik naar Tilburg. In mijn tweede jaar zat ik in de Studiereiscommissie, en organiseerden we een geweldige reis naar Helsinki en Tallinn. Na deze geweldige ervaring werden mijn aspiraties om bestuurslid te worden verzekerd, en heb ik me kandidaat gesteld. Gelukkig werd ik aangenomen en werd ik benoemd tot Secretaris en Vice-Voorzitter van het XIXe bestuur, 2019-2020! De maanden waarin corona gewoon een biertje was waren geweldig, maar de pandemie vormde een enorme uitdaging voor ons als bestuur en als vereniging. Ik ben enorm trots op hoe veerkrachtig we waren en hoe we sterk stonden en het jaar hebben afgesloten. Na mijn bestuursjaar besloot ik toe te treden tot de Promocommissie, voor nog een jaar Flowplezier. Nu ben ik blij dat ik eindelijk plaats mag nemen in de Club van 50, want ik ben heel dankbaar voor al het plezier en de vrienden die Flow mij heeft gebracht.

Ivo de Haan, IB 2020-2021 | ‘Techkech’

Mijn tijd bij Flow begon een ruim een half jaar voordat ik aan mijn Bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen zou beginnen in Tilburg. Na de meeloopdag van de Universiteit nam ik contact op met Flow om een dag aan een student gekoppeld te worden. Voor ik het wist zat ik in de pauze tussen de colleges de IFAC te helpen met het maken van vlaggenlijnen en het goudspuiten van Barbiepoppen voor de commissiebattle (je ziet het vlaggenlijntje tegen de bar aan hangen op de foto’s). Mijn beeld van Flow was al gevormd (in positieve zin 😉).

In de jaren hierna ben ik actief geweest in de twee W’s: de Web en de Weekend. Ook heb ik een jaar commissaris van de Web en een jaar bestuurslid Interne Betrekkingen mogen zijn, wat voor mij twee ontzettend leuke en leerzame ervaringen waren die ik voor altijd bij mij zal dragen. Ik ben nog steeds heel erg blij dat ik toen ik in Tilburg aankwam de keuze heb gemaakt om bij deze vereniging te gaan. Gelukkig ben ik (op het tijdstip van schrijven) nog niet afgestudeerd en mag ik Flow nu nog van dichtbij meemaken en hoop ik dit later vanuit de Club van 50 nog steeds te doen!

Anne Ninteman, Externe Betrekkingen 19-20, 3x op rij Flowmissiewinnaar

Na een memorabele TOP-week en introweekend waarnaar vrijwel mijn hele groepje meteen actief werd, hoefde ook ik niet lang na te denken over actief worden bij Flow. Hier ben ik in 2017-2018 als sjaarsje begonnen in de Introcommissie, en na een fantastisch jaar en een Flowmissie-overwinning rijker, wilde ik meer doen binnen Flow. Zo werd ik commissaris van de IFAC, met een buitengewoon fantastische commissie die wederom ruimschoots de Flowmissie binnenhaalde. Na dit jaar had ik de eer om Anouk op te volgen als Externe Betrekkingen in het bestuur van 2019-2020. Een geweldig jaar met de beste bestuursgenoten die ik me kon wensen, maar met de plotselinge komst van Ome Covid als dieptepunt. Een afgelaste studiereis, een gesloten Flowkamer en geen borrels meer in VHZ als gevolg. Ondanks deze moeilijke tijden voor de vereniging ben ik trots op hoe Flow zich verder heeft ontwikkeld en hoe het haar leden door menig lockdown heeft kunnen helpen. Flow heeft van mijn studententijd een geweldige tijd gemaakt waar ik vrienden voor het leven heb kunnen maken en daar ben ik iedereen ontzettend dankbaar voor. Proost!

Marijke Fioole, Vijf jaar trouwe dienst

Als splinternieuwe student in Tilburg kwam ik in 2016 tijdens de TOP-week en het introductieweekend in aanraking met Flow. Al snel had ik door dat er binnen deze vereniging en onwijs toffe sfeer hing en zonder te twijfelen schreef ik mij in voor de Eerstejaarscommissie, waarmee ik mijn vijf jaar actief lidmaatschap bij Flow aftrapte. In de jaren daarna werd ik lid van de Promocommissie, de Studiereiscommissie, de Webcommissie én de Weekendcommissie waarmee ik net op de valreep toch ook nog eens de Flowmissie mocht winnen. Flow is voor mij een groot deel geweest van mijn studentenleven en ik heb onwijs genoten van alle activiteiten, reizen en mensen die daarbij kwamen kijken. De vraag of ik de vereniging dan ook wilde blijven steunen door deel uit te maken van de Club van 50 was dan ook eigenlijk totaal overbodig, want wie wil dat nou niet!

Ellis van der Meer, 2x Flowmissiewinnaar (2019, 2021)

Nadat ik tijdens de TOP-week kennismaakte met de feestjes van Flow bij VHZ, wist ik direct dat ik graag actief lid wilde worden bij de IFAC. In mijn eerste jaar maakte ik daarom meteen goed kennis met alle leuke borrels, cantussen en andere activiteiten die Flow te bieden heeft. Vervolgens ben ik in mijn tweede jaar lid geweest van de Introductiecommissie en tot slot was ik in mijn derde jaar actief lid van de Weekendcommissie. Actief lid worden van Flow is een van de beste keuzes ooit geweest, want in de afgelopen drie jaar heb ik zowel een mooi band met de mensen opgebouwd als ook met de vereniging zelf. Lid worden van de Club van 50 was dan ook iets waar ik niet lang over hoefde na te denken. Ik hoop dat ik op deze manier een klein beetje eraan kan bijdragen dat ook alle toekomstige leden van Flow mooie jaren hier gaan beleven, nadat Flow dit de afgelopen drie jaar voor mij heeft gedaan.

Giel Moerbeek, Allereerste Sport- en Spelcommissaris (2018-2019)

Hallo allemaal, ik ben Giel Moerbeek en ik ben van 2015 tot 2021 (bijna een decennium) actief Flow-lid geweest. In deze periode ben ik lid geweest bij verschillende commissies, met als hoogtepunt het zijn van de eerste commissaris van de Sport- en Spelcommissie. Naast al die commissies ben ik naar diverse activiteiten geweest (zowel formeel als informeel) waar ik veel mensen heb leren kennen en veel kennis heb opgedaan. De belangrijkste reden dat ik lid ben geworden van de Club van 50 is dat Flow heeft bijgedragen aan zowel mijn professionele als persoonlijke ontwikkeling. Kortom, Flow heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens mijn studententijd en hopelijk is dit ook het geval voor meer CIW, CSAI en Data Science studenten.

William van Wijk, Voorzitter 2020-2021

Wouter Snik, Secretaris 2020-2021

Ayleen Bogaerd, Penningmeester 2020-2021

Tijdens de TOP Week in 2018 leerde ik Flow kennen door haar gezellige borrels en enthousiaste leden. Ik wist het gelijk: hier wil ik actief lid worden! Zo was ik in mijn eerste jaar actief lid bij de IFAC, een geweldig leuke commissie waar ik het maximale uit mijn eerste jaar als studente heb gehaald. Hierdoor leek een rol als commissaris mij erg uitdagend, zeker omdat de hele vriendengroep het Algemeen Bestuur in ging. Als Introcommissaris moest ik helaas aanzien hoe het bruisende Flowleven omsloeg tot de online activiteiten van Covid. Dat liet echter niet de moed in de schoenen zakken, want in een geweldig vijftal gingen wij een van de grootste uitdagingen aan in ons studentenleven: het Dagelijks Bestuur. Hierin vervulde ik de mooie rol van penningmeester en sloot ik aan bij de Studiereiscommissie (die natuurlijk niet doorging) en de Sport- en Spelcommissie. Ondanks de coronaperiode heb ik hierin het beste uit mezelf en Flow kunnen halen. Ik heb hierdoor extra van mijn studentenleven kunnen genieten en heb er erg mooie vriendschappen aan over gehouden (met de bijbehorende weekendjes weg). Na de meest gave uitdaging heb ik nog even goed kunnen vertoeven bij de Promocommissie en twee jaar in de Kascontrolecommissie. Na zo veel verschillende taken te hebben gedaan bij Flow, kan de Club van 50 natuurlijk niet ontbreken!

Sydney Linders, Interne Betrekkingen 2020-2021

Rein Vervoort, Externe Betrekkingen en Vicevoorzitter 2020-2021

Irma Bregthel, “Dat manke Flowlid”

Jette Krabbenborg, “White Stallion van Flow”

Toen ik als Achterhoeker naar Tilburg verhuisde was dat nogal een cultuur shock; iemand uit een klein gehucht van ergens boven de rivieren, ineens in de ‘grote’ stad (nergens een koe in zicht 😉). Ik kende eigenlijk niemand, maar dankzij Flow leerde ik mijn studiegenoten kennen en organiseerden we de leukste activiteiten. In mijn tijd bij Flow ben ik lid geweest van de Promocommissie (2 keer), de Webcommissie en was ik commissaris van de Familiedagcommissie.

De borrels waren altijd het hoogtepunt van de maand. Van te voren met je commissie samen knutselen aan de meest gekke outfits en stik jaloers zijn als anders commissies ervandoor dingen met ‘jouw’ Flowmissiepunten. Maar het echte hoogtepunt van mijn Flowcarrière was de studiereis van ’22 naar Lissabon en Porto. Die was echt fantastisch en leverde me de titel ‘White Stallion van Flow’ op. Ondertussen ben ik wel een gecertificeerde burger, maar deze White Stallion is nog niet helemaal met Flowpensioen, want ik ben nu lid van de Club van 50. Wat een eer!

Daisy Opmeer, “They see me flowin’, they hatin'”