In Informatie

Lees hieronder de ervaringen van zes actieve leden van Flow. Zij vertellen wat zij aan Flow hebben gehad en waarom zij actief lid zijn geworden! Wil je meer weten over Flow, (actief) lidmaatschap of iets anders? Kijk dan nog even verder op de website of stuur een mailtje naar info@svflow.nl.

Wil je ook actief lid worden? Schrijf je dan in via de Word Actief-pagina!

Milan

Hi, ik ben Milan! Begin vorig collegejaar besloot ik actief lid te worden bij Flow en ik heb geen moment spijt gehad van deze keuze. Ik heb ongelofelijk genoten van alle activiteiten en borrels en het heeft mijn studentenleven echt een boost gegeven. Ik heb veel mensen leren kennen en vrienden gemaakt, waardoor ik me gelijk ‘thuis’ voelde in de eerste maanden. Het is prima te combineren met je studiewerk, ook omdat de verschillende activiteiten niet ‘verplicht’ zijn. Dit vond ik persoonlijk erg fijn, omdat ik zo geen druk voelde om aanwezig te zijn als het even niet uitkwam met de studie. Ook kunnen alle mensen die je hebt leren kennen je advies geven over moeilijkheden die je tegenkomt tijdens je eerste jaar, omdat ze in dezelfde situatie hebben gezeten. Ook dit was voor mij een enorm voordeel van het actieve lidmaatschap. Ik ben blij actief lid te zijn bij Flow en kijk nu al uit naar volgend jaar!

whatsapp-image-2020-07-29-at-14.24.49

Ruben

Hoi, ik ben Ruben en ik ga aan mijn derde jaar Cognitive Science and Artificial Intelligence beginnen. Tijdens je studententijd hoeft niet alles om studeren te draaien. Flow heeft een variërend aanbod aan activiteiten. Het verschilt van extra hulp bij vakken tot sportactiviteiten en er is geen verplichting om bij een activiteit te zijn, maar je bent altijd welkom! Daarnaast ben ik via Flow bij bedrijven langs geweest waar ik later mogelijk wil gaan werken. Door de bedrijfsbezoeken kreeg ik een goed beeld van hoe ik wat ik leer bij CSAI later kan gaan inzetten!
Mocht jij ook iets naast je studie willen doen, dan zou ik aanraden om actief lid te worden en bij een van de commissies te gaan. Deze variëren heel erg van elkaar dus er zit er sowieso een voor jou tussen. Bij een commissie gaan maakt het in het algemeen ook makkelijker om nieuwe sociale contacten te maken. Dit is natuurlijk niet een vereiste, maar het helpt wel. Dus mocht je geïnteresseerd zijn, dan hoop ik je volgend jaar bij Flow te zien!

whatsapp-image-2020-08-03-at-12.39.10

Louisa

Hoi! Mijn naam is Louisa en in september begin ik met mijn tweede jaar Cognitive Science and Artificial Intelligence. Toen ik in Tilburg begon met mijn studie ben ik lid geworden van de Skireiscommissie van Flow. Om een actief internationaal lid te zijn is het helemaal waard. Het is de beste manier om Nederlandse en internationale studenten te ontmoeten en je commissieleden te leren kennen. Door deel te nemen aan verschillende activiteiten leerde ik de Nederlandse cultuur kennen.

fotolouisa

Anne

Hoi! Mijn naam is Anne Ninteman en ik zit nu in het derde jaar van de bachelor CIW. Ik ben in mijn eerste jaar meteen actief lid van een commissie van Flow geworden en al snel wist ik dat ik hier helemaal op mijn plek zat en kreeg ik de ambitie om meer binnen de vereniging te gaan doen! Een van de mooie dingen aan Flow is, is dat iedereen met elkaar om gaat, in welk jaar je ook zit. Zo had ik als eerstejaars al snel vrienden uit het derde jaar die me bij veel vakken die zij al af hadden gerond hebben kunnen helpen. Het hoogtepunt van mijn tijd bij Flow is toch wel mijn jaar als Dagelijks Bestuur afgelopen jaar. Samen met 4 andere studenten, die na een tijdje je beste vrienden zullen worden, sta je aan het hoofd van alles wat er binnen Flow gebeurt. Ik heb hier ontzettend veel van geleerd en mijn netwerk enorm kunnen vergroten! Je leert studenten van andere studies kennen doordat je veel in contact bent met andere verenigingen, je krijgt een persoonlijkere band met de docenten en medewerkers van je opleiding omdat je veel met ze samenwerkt en last but not least ben ik afgelopen jaar namens Flow in contact geweest met enorm veel alumni en bedrijven gerelateerd aan mijn studie en heb ik dus al veel contacten in het bedrijfsleven. Ik kan dus zeker zeggen dat Flow enorm veel heeft bijgedragen aan mijn studententijd, maar ook als ik straks de arbeidsmarkt ga betreden. Een aanrader voor iedereen die praktische ervaring naast zijn of haar studie zoekt en daarbij ook nog vrienden voor het leven wilt maken!

whatsapp-image-2020-07-29-at-14.36.33

Ramon

Hoi! Ik ben Ramon, en tijdens mijn master Data Science ben ik lid geweest van de Futurism Commissie en de Informele Activiteitencommissie (IFAC). Het lidmaatschap van deze commissies maakte mijn laatste anderhalf jaar studeren geweldig! Ik heb veel nieuwe vrienden ontmoet die ik anders niet zou hebben ontmoet en heb wat langer van het echte studentenleven kunnen genieten terwijl ik mijn studie afmaakte. Het was geweldig om evenementen te organiseren waar anderen van konden genieten, en om samen met mijn commissie naar de andere Flow-evenementen te kunnen gaan! Voordat ik tijdens mijn masteropleiding bij de commissies kwam, vroeg ik me af of het niet teveel van mijn tijd in beslag zou nemen. Dit bleek geen probleem. Ik gaf alleen aan dat ik op sommige momenten wat drukker zou kunnen zijn vanwege mijn studie, en de commissarissen hielden daar rekening mee bij het maken van de planning voor de commissie.

whatsapp-image-2020-07-29-at-14.24.22

Lynn

Hoi! Ik ben Lynn Willems, 18 jaar en ga na de zomer naar mijn tweede jaar van de bachelor CIW. Ik ben aan het begin van mijn eerste jaar actief lid geworden bij Flow en dit is zo goed bevallen dat ik na de zomer commissaris zal worden. De keuze tussen een studievereniging of een studentenvereniging vond ik best lastig, daarom ben ik aan het begin van het jaar meegegaan op de introductieweekenden van zowel Flow als van een studentenverenigingen, om te kijken waar ik me fijner bij voelde. Alhoewel beide weekenden super gezellig waren, voelde ik me toch meer thuis bij de mensen van Flow. Iedereen zorgde ervoor dat ik, samen met de andere eerstejaars, me gelijk thuis voelde en compleet mezelf kon zijn, zonder mezelf te hoeven ‘bewijzen’ of verplichtingen te hebben. Ook vind ik het zelf erg leuk dat commissies bestaan uit zowel jongens als meiden en dat iedere commissie ook met elkaar omgaat, zodat je echt iedereen leert kennen. Al met al heeft Flow mijn studententijd tot nu toe al veel leuker gemaakt dan ik had kunnen bedenken!

whatsapp-image-2020-07-29-at-14.24.31